Concurs de salt hípic a benefici de la fibrosi quística

Imatge del cartell que anuncia el concurs hípic a benefeci de la fibrosi quística

El club d’hípica Open Sports Club ha organitzat els dies 13 i 14 de setembre un concurs de salt hípic amb la finalitat de recaptar fons per a la investigació de la fibrosi quística. La iniciativa ha sorgit de la mare d’una nena afectada per aquesta malaltia i que es tracta a la Unitat de Fibrosi Quística de l’Hospital de Sabadell.

Els diners recaptats en aquest concurs benèfic de l'Open Sports Club, ubicat al Prat de Llobregat, aniran destinats a la Fundació Parc Taulí per endegar un estudi d’investigació que té com a objectiu reduir les infeccions respiratòries que afecten molt sovint a aquests pacients. L’estudi serà realitzat pels professionals de la Unitat de Fibrosi Quística de l’Hospital de Sabadell.

La iniciativa per realitzar aquesta activitat benèfica és de la mare d’una pacient de tres anys afectada per la malaltia i que es visita a la Unitat de Fibrosi Quística del Parc Taulí. Amb aquest concurs, en el qual s’han implicat de forma voluntària els membres de l’Open Sports Club i de la Federació Catalana d’Hípica, esperen recaptar fons per posar en marxa l’estudi i impulsar la investigació sobre l’FQ. Les instal•lacions del club estaran obertes al públic en general, que podrà presenciar el concurs de manera gratuïta. Estan previstes diverses activitats amb la col•laboració de patrocinadors, així com la venda de butlletes per al sorteig d’interessants premis, al preu de 5 €.

La fibrosi quística és la malaltia genètica hereditària més freqüent a Catalunya

La fibrosi quística és la malaltia genètica hereditària més freqüent a Catalunya que afecta de forma greu i progressiva l’aparell respiratori, digestiu i reproductor de les persones que la pateixen. Les proves d’screening que es realitzen a tots els neonats a Catalunya des de finals del 1998 han permès determinar que afecta a un de cada 5.000 nadons. L’FQ no té un tractament curatiu, tot i que en els últims anys s’ha avançat molt, i el camí per trobar- lo és cada dia més a prop. La recerca genètica ha permès identificar el gen alterat. La teràpia gènica és una de les vies més prometedores de tractament, però n’hi ha d’altres com les de tipus farmacològic, els trasplantament i d’altres possibilitats en què treballen els metges i els investigadors.

L’Hospital de Sabadell és un dels tres centres de referència de tot Catalunya per al tractament dels afectats d’FQ, juntament amb l’Hospital Infantil de la Vall d’Hebron de Barcelona, i l’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues de Llobregat. A Sabadell, actualment es fa el seguiment de 150 persones afectades, amb edats compreses entre els 4 mesos i els 60 anys. En el darrer any, en aquest centre s’han diagnosticat 4 nous casos mitjançant l’screening neonatal.

Més informació sobre el concurs de salt hípic a benefici de la fibrosi quística >>>