Concurs de salt hípic a benefici d’un projecte d’investigació del Parc Taulí sobre fibrosi quística

L’Open Sports Club  d'El Prat de Llobregat organitza els dies 19 i 20 de setembre un concurs de salt hípic a benefici d’un projecte d’investigació del Parc Taulí sobre fibrosi quística. Es tracta de la segona edició d'aquest concurs que va recaptar 15 mil euros en la seva primera edició.

Els diners recaptats aniran destinats a la Fundació Parc Taulí per continuar amb un estudi d’investigació que té com a objectiu reduir les infeccions respiratòries que afecten molt sovint a aquests pacients. L’estudi el porten a terme els professionals de la Unitat de Fibrosi Quística de l’Hospital de Sabadell.

Les instal·lacions del club estaran obertes al públic en general, que podrà presenciar el concurs de manera gratuïta. Estan previstes diverses activitats amb la col·laboració de patrocinadors, des de passejades en ponis per als nens, visites a les instal·lacions del club, així com la venda de butlletes al preu de 5 € per al sorteig d’interessants premis: estades en hotels de luxe, espectacles i lots de productes per sortejar.

Es tracta de la segona edició d’aquest concurs que l’any passat va recaptar 15 mil euros

Es tracta de la segona edició d’aquest concurs que l’any passat va recaptar 15 mil euros que es van destinar íntegrament al projecte esmentat. La iniciativa per realitzar aquesta activitat benèfica és de la Belén Carames, mare d’una pacient de quatre anys, la Carmen, afectada per la malaltia i que es visita a la Unitat de Fibrosi Quística del Parc Taulí. Amb aquest concurs, en el qual s’han implicat novament de forma voluntària els membres de l’Open Sports Club i de la Federació Catalana d’Hípica, els organitzadors esperen recaptar fons per posar continuar l’estudi i impulsar la investigació sobre l’FQ.

La fibrosi quística és la malaltia genètica hereditària més freqüent a Catalunya que afecta de forma greu i progressiva l’aparell respiratori, digestiu i reproductor de les persones que la pateixen. Les proves d’screening que es realitzen a tots els neonats a Catalunya des de finals del 1998 han permès determinar que afecta a un de cada 5.000 nadons. L’FQ no té un tractament curatiu, tot i que en els últims anys s’ha avançat molt, i el camí per trobar- lo és cada dia més a prop. La recerca genètica ha permès identificar el gen alterat. La teràpia gènica és una de les vies més prometedores de tractament, però n’hi ha d’altres com les de tipus farmacològic, els trasplantament i d’altres possibilitats en què treballen els metges i els investigadors.

L’Hospital de Sabadell és un dels tres centres de referència de tot Catalunya per al tractament dels afectats d’FQ, juntament amb l’Hospital Infantil de la Vall d’Hebron de Barcelona, i l’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues de Llobregat. A Sabadell, actualment es fa el seguiment de 150 persones afectades, amb edats compreses entre els 4 mesos i els 60 anys. En el darrer any, en aquest centre s’han diagnosticat 4 nous casos mitjançant l’screening neonatal.

 


Us animen a participar en aquesta acció solidària
a benefici de la investigació sobre fibrosi quística!