La Fundació Banc Sabadell i l'I3PT impulsen una nova iniciativa per promoure l’activitat investigadora

Els dos projectes guanyadors de la convocatòria ‘Intensifica’t al Taulí’ estan orientats a la recerca de malalties pulmonars i d’obesitat i síndrome de Prader-Willi.

La Fundació Banc Sabadell i l’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí (I3PT) han fet possible, amb la seva col·laboració, la primera convocatòria ‘Intensifica’t al Parc Taulí’, adreçada a professionals assistencials d’aquesta institució que liderin algun projecte de recerca.

Els ajuts fan possible que els investigadors escollits puguin ser alliberats de la seva activitat assistencial, mitjançant una contractació externa i durant un període màxim de 12 mesos, per poder-se dedicar a l’activitat investigadora d’una manera més intensiva i, així, poder donar un nou impuls als respectius projectes.

D’entre les diferents sol·licituds rebudes, en aquesta primera convocatòria ha resultat escollit el director del Servei de Pneumologia del Parc Taulí, Dr. Eduard Monsó Molas –que lidera el grup de malalties pulmonars cròniques i microbioma – i la doctora del Servei d’Endocrinologia i Nutrició, Dra. Assumpta Caixàs Pedragós – que lidera el grup d’obesitat i síndrome de Prader-Willi -. És de destacar que, tot i aquesta resolució, el tribunal ha volgut destacar l’alt nivell curricular i de les propostes de tots els candidats presentats.

El Dr. Monsó lidera diversos projectes de recerca d’àmbit nacional i internacional relacionats amb malalties pulmonars, com la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica en la cerca de conèixer millor les seves causes.

La Dra. Caixàs té en marxa projectes en l’àmbit de l’endocrinologia i, específicament, de l’afectació del metabolisme en pacients amb la malatia minoritària Prader Willi, de la què la Corporació Sanitària Parc Taulí és centre assistencial de referència.


El Parc Taulí, una institució orientada a la recerca la innovació

La recerca s’ha convertit en un eix cabdal de l’assistència per als professionals del Parc Taulí. Per això, ara fa un any es va constituir l’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí (I3PT), amb els objectius de fomentar l’activitat investigadora d’excel•lència i promocionar les línies d’investigació establertes, tot plegat amb la finalitat de millorar la salut de la població de referència.

L’I3PT compta amb set àrees de recerca que apleguen més de 40 grups, en els quals s’investiga sobre les malalties més prevalents de la població per fomentar la innovació i la translació dels resultats de la recerca.


La Fundació Banc Sabadell, promovent activitats de divulgació, formació i investigació

L’objectiu de la Fundació Banc Sabadell és promoure activitats de divulgació, formació i investigació en els àmbits educatiu, científic i cultural, així com fomentar i donar suport al talent jove.

Al llarg de la seva trajectòria, ha contribuït a impulsar activitats en aquests àmbits i també s’ha consolidat com a organitzadora dels prestigiosos guardons, com el Premi Fundació Banc Sabadell a la Investigació Biomèdica, i el Premi Fundació Banc Sabadell a la Investigació Econòmica.