El projecte Taby Diagnostics del Parc Taulí guanya el 3r premi del concurs europeu Cross-KIC- Business Idea Competition

imatge de la recollida del premi per part del Dr. Delgado i Xavier Gallego

El projecte ‘Taby Diagnostics’ (www.tabydiagnostics.com), per a la detecció precoç del càncer de fetge, liderat per l’immunòleg del Parc Taulí, Juan Francisco Delgado de la Poza, ha obtingut el 3r premi d’aquest programa de europeu de mentoratge “EIT Cross-KIC Business Idea Competition” dotat amb 5.000€. El lliurament del premi va tenir lloc el passat 16 de novembre a Budapest.

El projecte Taby Diagnostics va ser seleccionat com a finalista del programa europeu “EIT Cross-KIC Business Idea Competition”. El passat 16 de novembre es van lliurar els premis als projectes guanyadors, obtenint el 3r premi el projecte presentat pel Dr. Delgado.

Taby Diagnostics és un projecte amb aspiracions d’spin off que va sorgir de la necessitat d’incrementar la sensibilitat dels biomarcadors actuals de diferents tipus de càncer. La tecnologia que utilitza, i que ha estat desenvolupada pel Dr. Delgado, permet incrementar la immunogenicitat d’antígens associats a tumors i, per tant, incrementar la sensibilitat dels immunoassaigs que detecten i quantifiquen autoanticossos enfront d’ aquests biomarcadors, fent-los d’utilitat per a la pràctica clínica assistencial del càncer.

Fins al moment, s’ha realitzat un estudi clínic amb 100 pacients on es demostra que aquesta tecnologia és capaç de doblar la sensibilitat del test estàndard per a la detecció d’autoanticossos contra la alfa-fetoproteïna en carcinoma hepatocel·lular. L’ús d’aquest test permetrà no solament diagnosticar precoçment aquest tipus de pacients, sinó també monitoritzar l’eficàcia dels diferents tractaments del càncer de fetge. El premi de 5.000 € s’utilitzarà per validar la tecnologia..