Comunicació
La comunicació digital és un dels pilars estratègics de l’activitat de comunicació de l’Institut. D’acord amb l’objectiu de donar a conèixer tota l’activitat realitzada a l’entitat i promoure la divulgació científica, s’ha treballat intensament per consolidar l’ús de les xarxes socials i la pàgina web com a canals òptims per a tal fi.
II Cicle de Conferències Científiques I3PT
Gràcies a l’èxit aconseguit el 2021, l’I3PT ha organitzat una nova edició del Cicle de Conferències Científiques, amb l’objectiu de seguir fomentant les competències transversals en l’àmbit científic de tota la ciutadania, amb un especial focus en el personal investigador i de suport a la recerca i a la innovació.
Les sessions s’han retransmès en línia i en obert perquè totes les persones interessades les poguessin visionar i s’han publicat posteriorment al canal de YouTube de l’I3PT perquè estiguin disponibles permanentment.
Divulgació social de la recerca
Durant aquest 2022, s’han publicat 36 notícies amb l’objectiu de fer arribar a la ciutadania i al teixit empresarial tots aquells avenços cientifícs que ha fet el Parc Taulí per millorar la salut i el benestar dels pacients i dels professionals sanitaris.
D’aquesta manera l’I3PT avança en el seu objectiu de promoure la disseminació científica i contribuir al foment del pensament crític de la ciutadania.
Visibilitzem les nostres professionals per despertar vocacions científiques en escoles i instituts
En el marc de la celebració el dia 11 de febrer, Dia Mundial de la Dona i la Nena en la Ciència, l’equip de l’Institut va voler contribuir a les iniciatives organitzades a nivell global per fomentar les vocacions cientificotècniques de la joventut, especialment entre les noies, i reconèixer el paper clau que les dones tenen en la comunitat científica i tecnològica. D’acord amb aquest objectiu, va organitzar dos tallers en centres educatius:
Xerrades a alumnes d’Infantil i Primària
La responsable de la Unitat de Projectes, Anna Aguilar, ha impartit la xerrada “Les nostres mares científiques” a alumnes de P4 i de 2n de Primària de l’Escola Mas Boadella de Sabadell amb l’objectiu de descobrir als i les més menudes l’univers dels centres de recerca i el talent femení que hi ha a l’Institut. “Les vocacions científiques s’han de despertar des de ben petites, quan encara estan en procés de descobriment personal i comencen a tenir una visió més sòlida del món“, ha explicat Aguilar.
Taller d’Innovació a classes de Batxillerat
Les gestores de projectes de la Unitat d’Innovació Judith Juan i Laura Lizama han impartit un taller d’innovació hospitalària a l’Institut Can Planas de Barberà del Vallès. L’alumnat de primer de Batxillerat Científic ha après de primera mà què és la innovació als hospitals, han conegut solucions innovadores fetes a l’actualitat per dones, i han treballat en grups per presentar propostes innovadores davant d’un repte mèdic que els han plantejat les gestores de projectes.
Beques Taulí de Recerca i Innovació
El programa de Beques Taulí té la finalitat de promoure la recerca i la innovació entre el personal investigador de l’I3PT, ajudant a finançar projectes d’excel·lència i a grups emergents a desenvolupar els seus projectes i a adquirir l’experiència suficient per poder ser competitius en convocatòries competitives.
En aquesta 24a edició s’han becat un total de 24 projectes amb una dotació de 130.000 euros. Durant l’acte s’ha comptat amb la ponència magistral de la Premi Nacional de Recerca al Talent Jove Núria Montserrat.
Les Beques Taulí han premiat investigadors i investigadores en les següents categories:
- Beques Taulí de recerca i innovació
- Estudiants de Medicina de la UAB
- Beques Intensifica’t al Taulí
Durant l’acte, també es va presentar la creació de la Beca Pau Massana per a la investigació de malalties minoritàries, gràcies a la qual Cellers Maset destinarà anualment 25.000 € per a la recerca d’aquestes malalties.
Amb l’objectiu de millorar la notorietat i el posicionament de l’Institut entre els seus públics externs, s’han fet diverses accions centrades en la creació de notícies, l’enviament de notes de premsa –potenciant així la relació amb els mitjans de comunicació i l’impacte mediàtic de l’Institut–, i les publicacions a xarxes socials. Com a resultat, l’I3PT ha tingut diferents impactes mediàtics, com es mostra a continuació:
Impactes destacats
El Parc Taulí lidera un estudi per tractar la por i l'angoixa constant per la COVID
Planta Baixa, TV3 | 10 de febrer
Visionar entrevistaEl Parc Taulí de Sabadell inicia un tractament innovador contra el càncer de recte
El Periódico | 27 de juny
Llegir notíciaEl Parc Taulí de Sabadell inicia un tractament innovador contra el càncer de recte
Entrevista al Dr. Serra al Boletín de Radio Nacional de España | 30 de juny
Llegir notíciaEl Parc Taulí estudia una alternativa per evitar la quimioteràpia en el càncer de pulmó
ARA | 25 de juliol
Llegir notíciaEl Parc Taulí estudia una nova teràpia per evitar la quimioteràpia en el càncer de pulmó
COPE | 25 de juliol
Llegir notíciaCom millorar la ventilació mecànica dels pacients crítics?
Big Vand, La Vanguardia | 18 d’abril
Llegir notíciaTailorSurgery, la start-up que porta la impressió als ossos
La Vanguardia | 18 de desembre
Llegir notíciaDetecten un biomarcador que permet detectar abans el risc de patir complicacions per diabetis
Diari de Sabadell | 11 d’octubre
Llegir notíciaPel que fa a la comunicació interna de l’I3PT, s’ha consolidat la newsletter Monday Launch com el canal principal de difusió a nivell intern de l’Institut. Amb una periodicitat setmanal, s’ha enviat aquest butlletí que recull tota aquella informació d’interès per al personal, com notícies de l’Institut, informació corporativa, fets destacats del sector, convocatòries actives de recerca i innovació, premis, impactes de l’I3PT als mitjans, i l’agenda setmanal d’activitats externes i internes.