Comunicat de la Direcció General a tots els professionals

Comunicat de la Direcció General a tots els professionals 150 150 Montserrat Armenteros Luque

Benvolgudes i benvolguts,

Amb motiu de la situació excepcional que estem vivint aquest dies, s’han pres determinades decisions per abordar la contingència en què ens trobem i que previsiblement incrementarà en els propers dies.

Les accions més rellevants són:

  • Habilitar l’hemiplanta 9a esquerra com a àrea d’aïllament
  • Cancel·lar intervencions quirúrgiques demorables amb l’objectiu de baixar la pressió sobre hospitalització
  • Elaborar un pla de contingència per malalts crítics amb necessitat de respiració assistida
  • Preajustar jornades laborals i s’ha restringit l’ús del menjador laboral
  • S’han habilitat línies de teletreball per alguns àmbits
  • Hem intentat aconseguir el màxim material possible
  • Hem fet mesures d’autoprotecció, tot i que no totes les que voldríem i que malauradament els proveïdors no disposen
  • Hem habilitat la tècnica de PCR per detectar la presència de virus que és operativa des de dilluns i que permetrà disminuir de forma sensible el temps de resposta

Avui es posarà en funcionament l’àrea habilitada per a realitzar el cribatge i primer tractament de pacients sospitosos de coronavirus. El nou espai s’ha estructurat on fins ara estaven els despatxos d’atenció al client.

En els propers dies és possible que la situació es compliqui a causa de l’increment de malalts afectats de la síndrome respiratòria que comporta el COVID-19, això obligarà a prendre decisions complexes sobre el terreny.

És per aquest motiu que mentre part de l’equip directiu no es pugui incorporar al seu lloc de treball, la direcció executiva de l’hospital l’assumeix el comitè executiu de crisi que estarà presidit pel Dr. Salvador Navarro i  que comptarà amb el suport de: Dr. Lluís Blanch, Sra. Carmen Díaz, Sr. Antoni Llamas i Sra. Mireia Subirana a partir de la seva incorporació.

Aquest comitè mantindrà reunions per videoconferència i de forma diària amb la Direcció General, Direcció Executiva de l’Hospital i la Direcció d’Economia i Serveis.

El comitè executiu de crisi té totes les atribucions operatives de la Direcció General.

Us agraeixo com sempre la vostra implicació amb el Parc Taulí i la vostra dedicació a l’objectiu principal de la nostra institució que és atendre les necessitats de salut dels notres conciutadans.

Salutacions cordials.

Joan Martí
Director general