Circuit per a professionals del Parc Taulí amb sospita clínica de COVID-19

Circuit per a professionals del Parc Taulí amb sospita clínica de COVID-19 150 150 Roger Sales

Els professionals del Parc Taulí que consulten a Salut Laboral per sospitosa d’infecció per COVID-19 es valoraran segons simptomatologia:

Professionals assimptomàtics

  • Si han tingut contacte puntual de baix risc amb casos positius confirmats, no procedeix quarentena i no cal fer en el moment actual cap tècnica específica ni determinació de PCR. Es recomana autovigilància i, si apareguessin símptomes, contactaran al Servei de Prevenció – Salut laboral.

Professionals simptomàtics

  • Si presenten clínica lleu: Es realitzarà visita i frotis amb PCR, s’aconsellarà la baixa laboral (mitjançant el seu Centre d’Atenció Primària) a l’espera del resultat de la prova i/o de la millora dels símptomes. Es comunicarà el resultat telefònicament. En els casos positius estaran 14 dies de baixa en aïllament domiciliari. El desaïllament i retorn al treball seguirà el protocol actual establert. Es realitzarà el seguiment telefònic pertinent pel Servei de Prevenció – Salut Laboral.
  • Simptomatologia important sense criteris de gravetat ni inmunodeficència basal: Seran visitats al Servei de Prevenció – Salut laboral i es cursarà frotis amb PCR. Hi haurà suport del Servei de Malalties Infeccioses, amb reunió diària per valoració dels casos. Hi haurà seguiment clínic telefònic per part del Servei de Prevenció – Salut Laboral i/o Malalties Infeccioses i control presencial quan estigui indicat.
  • Clínica de sospita de pneumònia i/o afectació persistent de l’estat general amb dificultat respiratòria: Si contacten amb el Servei de Prevenció – Salut laboral, seran remesos al Servei d’Urgències, per a la seva valoració clínica amb les exploracions necessàries i el destí posterior en funció de la situació clínica. Al triatge s’identificarà com a treballador de la casa, per coneixement dels professionals d’Urgències.

Aquest circuit substitueix l’anterior protocol d’actuació en la gestió de professionals amb sospita de COVID i també el trobareu a l’espai de protocols i procediments de l’espai per a professionals.

Aprovat pel Comitè Executiu de Crisi

Elaborat per:

Manuel Cervantes
Cristina Carod
Gemma Navarro
Pilar Peña