Projectes de recerca sobre la COVID-19 al Parc Taulí

Projectes de recerca sobre la COVID-19 al Parc Taulí 150 150 Montserrat Armenteros Luque

En els darrers dies estan arribant molts projectes de recerca relacionats amb la COVID-19. Alguns d’ells són registres de pacients amb COVID amb determinades característiques (població infantil, embaraçades, etc). Us informem que tots els estudis que us proposin hauran de tenir l’aprovació del Comitè d’Ètica de la Investigació amb medicaments (CEIm) abans d’iniciar-lo. El CEIm dona prioritat a l’avaluació d’aquests estudis.
Per als estudis observacionals o registres us demanem que aporteu els següents documents: Protocol, full d’informació al pacient i quadern o fulll de recollida de dades. Com a documents locals, inicialment us sol·licitem que aporteu el “Full de Sol·licitud d’Avaluació d’un projecte” i el “Document de Desenvolupament” per tal de conèixer el compromís i la disponibilitat dels investigadors. La resta dels documents, així com les signatures pertinents ja us els demanarem més endavant. Tots els documents els heu d’enviar per email a ceic@tauli.cat.

Per als assaigs clínics (amb medicaments o productes sanitaris) s’ha de fer la valoració conjunta amb l’Agència Espanyola del Medicament i Producte Sanitari d’acord a les seves indicacions.

El CEIm valorarà si es pot iniciar l’estudi signant la conformitat del centre o és necessari la signatura d’un contracte. En el cas de la conformitat del centre, paral·lel·lament es començarà la gestió del contracte amb el promotor però es podria començar l’estudi abans de la signatura del contracte.

Us informem també que per als estudis en que s’hagi d’obtenir el consentiment informat dels pacients durant la pandèmia, aquest es farà sempre oral davant testimoni, tant per als pacients com familiars amb la finalitat de no haver de manipular cap document.

Per sol·lucionar qualsevol dubte que tingueu al respecte agraïrem ens envieu un email a ceic@tauli.cat

Cordialment,

Miquel Àngel Seguí, President del CEIm
Coloma Moreno, Secretària del CEIm