La patronal de les asseguradores UNESPA posa en marxa un fons solidari per al personal assistencial afectat per la COVID-19

La patronal de les asseguradores UNESPA posa en marxa un fons solidari per al personal assistencial afectat per la COVID-19 150 150 Montserrat Armenteros Luque

Es tracta d’un fons gratuït i pel qual no és necessari ser client de cap asseguradora, només complir amb els requisits. La patronal ha anunciat que ja es poden iniciar els tràmits per demanar aquestes prestacions.

Què és UNESPA?

Es l’Associació Empresarial de l’Assegurança. Representa asseguradores i reasseguradors que reuneixen aproximadament al 98% del volum de negoci de l’assegurament en el mercat espanyol.

Què s’ofereix?

Dues cobertures (compatibles):

a) Subsidi per hospitalització. 100€/dia al personal assistencial, sempre que l’ingrés superi els tres dies i fins un màxim de dues setmanes (entre un mínim de 400.-€, i un màxim de 1400.-€)

b) Prestació econòmica per defunció. El capital per cada professional es de 30.000.-€

Qui pot ser  BENEFICIARI?

Personal assistencial (i successors) involucrat directament en la lluita contra el coronavirus, que prestin els seus serveis a centres assistencials públics o privats i a residències publiques o privades.

No es necessari constituir cap assegurança (gratuïtat absoluta) ni cal període de carència per tenir dret

Quin PERIODE abasta la cobertura?

Sis mesos, a comptar des de l’inici de l’estat d’alarma (caràcter retroactiu); des del dia 14 de març de 2020 fins al 13 de setembre de 2020.

Com puc percebre els subsidis/prima?

Presentant la sol·licitud i la documentació preceptiva a l’adreça corresponent, segons la CCAA a la que pertanyem. En el cas de Catalunya al  telèfon 93 014 10 54, enviament per mail: contacto@vidacaixa.es
Horari de atenció telefònica de dilluns a dijous de 8 h a 19 h i divendres de 8 h a 18:30 h.

Breus consideracions

Per ser beneficiaris no heu de contractar cap assegurança, ni ser client d’alguna de les mútues associades a UNESPA, no s’ha de pagar cap quota ni us serà aplicat cap descompte. Es compatible els dos subsidis (hospitalització i indemnització per mort)

I recordeu, únicament es pagarà estada hospitalària, en hospitals públics o privats. S’inclouen les instal·lacions sanitàries temporals o recintes habilitats com a establiments hospitalaris. NO en el cas d’haver estat a hotels medicalitzats, ni tampoc als domicilis particulars.

Per a més informació podeu consultar els  següents enllaços:

Professionals coberts per aquesta assegurança

 

Notícia al web del COIB