El Parc Taulí adquireix l’antiga Nau Bosser per a les futures instal·lacions de recerca i innovació

Aquest nou espai permetrà fer possible l’avantprojecte d’integració i ampliació de l’Institut de Investigació i Innovació Parc Taulí. La construcció d’un aparcament per a professionals als terrenys adjacents permetrà millorar la mobilitat dels usuaris de l’hospital.

La cessió a l’empresa que gestiona l’aparcament soterrat ubicat al Parc Taulí de la tercera planta actualment destinada a l’estacionament per a professionals del centre sanitari, ha permès a la institució l’adquisició de l’antiga Nau Bosser. Aquest espai es convertirà en les futures noves instal·lacions de l’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí, amb l’objectiu de concentrar la gestió del coneixement en aspectes de docència, recerca i innovació.

Les futures instal·lacions comptaran amb 4.000 m² per a un equip humà de més de 400 persones. L’institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí compta amb 7 àrees de recerca i 28 grups d’investigació, amb més de 800 projectes de recerca actius, i 47 en matèria d’innovació.

El nou espai també permetrà donar resposta a les necessitats detectades a l’auditoria de mobilitat que el Parc Taulí va dur a terme el primer semestre de 2019. L’estudi ha comptabilitzat que diàriament es realitzen més de 10.000 desplaçaments a les instal·lacions del Parc Taulí, essent el 48% d’aquests realitzats en vehicle privat. Així s’ha construït un aparcament a la part posterior de la nau per acollir de forma provisional els professionals que actualment disposen de plaça a l’aparcament soterrat. L’alliberament d’aquestes 230 places permetrà millorar la mobilitat dels usuaris del centre evitant la saturació que pateix l’aparcament soterrat en les hores punta d’activitat assistencial.