El Parc Taulí desplega el Programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte a Barberà del Vallès

El passat divendres 26 de gener es va fer la presentació del desplegament del Programa a l’Ajuntament de Barberà del Vallès.

El Programa va adreçat a tots els homes i dones de 50 a 69 anys d’edat i ofereix la possibilitat de realitzar, cada dos anys i de manera gratuïta, una prova molt senzilla per detectar un càncer o una lesió precancerosa i seu desplegament es fa en col·laboració amb les farmàcies, els hospitals i els equips d’atenció primària de la zona. En el cas de Barberà del Vallès la població diana, és a dir, els homes i dones de 50 a 69 anys, és de 7.638 persones. En els propers mesos, les persones en aquesta franja d’edat rebran una carta on se'ls explicarà el funcionament de la prova.

L’Oficina Tècnica de Cribratge de Càncer del Parc Taulí gestiona el programa al Vallès Occidental que s’encarrega de la gestió, el seguiment i l’avaluació del cribratge a tot el territori. A l'octubre de 2015 es va posar en marxa el Programa poblacional de detecció precoç del càncer de còlon i recte del Departament de Salut al Vallès Occidental. La població diana del Programa al Vallès Occidental –homes i dones d’entre 50 i 69 anys– és de prop de 200.000 habitants, que es van convidant per carta cada dos anys, seguint un calendari per municipis o àrees que es pot consultar al web del Programa. El càncer colorectal pot desenvolupar-se durant mesos sense produir molèsties i sovint, quan aquestes apareixen, la malaltia ja està força avançada. Els programes de detecció precoç permeten detectar la malaltia en estadis inicials, la qual cosa fa que sigui més fàcil de tractar i n’augmenta les possibilitats de curació

A l'acte de presentació del desplegament del Programa celebrat a l’Ajuntament de Barberà del Vallès van assistir l’alcaldessa, Sílvia Fuster; el director dels sectors sanitaris del Baix Llobregat Nord i Vallès Occidental, Joan Parellada; la coordinadora de l’Oficina Tècnica de Cribratge, Marisa Baré i la directora executiva de l’Hospital de Sabadell, Cristina Carod.

D'altra banda, el proper dimarts, 7 de febrer, tindrà lloc l'acte de Presentació de les polítiques de salut a Barberà. La Dra. Baré farà una presentació del Programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte. L'acte és obert a la ciutadania i començarà a les 18.30 h a la Sala B del Teatre Cooperativa de Barberà.


Cristina Carod, Marisa Baré, Sílvia Fuster i Joan Parellada en la presentació del Programa a Barberà

 

 

Més informació: