Cap de Guàrdia Executiu: com et pot ajudar?

Cap de Guàrdia Executiu: com et pot ajudar? 150 150 Roger Sales

Durant el període de vigència del Pla de Contingència, es crea la figura del Cap de Guàrdia Executiu amb funcions especifiques relaciones amb aquest pla. Davant la situació excepcional creada pel Coronavirus, les responsabilitats i funcions del Cap de Guàrdia seran assumides per un Director de Servei que estarà en contacte permanent amb el cap de guàrdia assistencial. El llistat dels Caps de Guàrdia Executius estarà sempre actualitzat a l’espai per a professionals.

Funcions

  1. Activarà i desactivarà fases, conjuntament amb la Cap / Gestora d’Infermeria i els responsables del Pla de Contingència que són:
    • Hospitalització: Marta Navarro / Beti Simó.
    • UCI: Candelaria de Haro / Rosa Jam.
    • Urgències: Cristina Netto / Salut Madriles.
  2. En absència del Comitè Executiu de Crisi, prendrà les decisions, segons les fases exposades al Pla de Contingència i informant al Comitè Executiu de Crisi.
  3. Gestionarà i prioritzarà les demandes internes i externes segons disponibilitat i criteris establerts. La gestió serà compartida amb la Cap / Gestora d’Infermeria.
  4. El servei de psicòleg de suport s’activarà a través del psiquiatra de guàrdia. Ell tindrà la informació dels psicòlegs disponibles de dilluns a divendres (hi haurà 2 disponibles cada dia). Per a l’atenció de professionals, el circuit establert és a través de Salut Laboral, amb el Dr. Narcís Cardoner.
  5. Atendrà la premsa i mitjans de comunicació, en absència del Comitè Executiu de Crisi i del Department de Comunicació i Multimèdia.
  6. Gestionarà els conflictes que puguin sorgir i requereixin la seva presència i responsabilitat. La gestió serà compartida amb la Cap / Gestora d’Infermeria.

Disponibilitat

Estarà disponible 24h, al telèfon 617 37 26 11 / 729031. Aquesta responsabilitat serà de presència física durant el dia, i durant la nit, segons necessitats.

Relació amb el Comitè Executiu de Crisi

  1. Tant el Cap de Guàrdia Executiu sortint com l’entrant, hauran de reportar al Comitè Executiu de Crisi a les 8 del matí en la seva reunió diària. Els caps de setmana la reunió serà a les 9 del matí.
  2. Participarà en la reunió del Comitè Executiu de Crisi a les 18 h els dies laborables.
  3. En finalitzar la seva responsabilitat de Cap de Guàrdia, enviarà un resum executiu a covid@tauli.cat