El projecte

La revolució dels mini òrgans

Cap pacient amb una malaltia minoritària sense diagnòstic ni tractament

Volem disposar d’un laboratori per fer recerca personalitzada dedicat a les malalties minoritàries i a altres patologies

Els recents avenços en el camp de la investigació de les cèl·lules mare han fet possible el desenvolupament de mini òrgans: estructures tridimensionals de cèl·lules que s’organitzen entre sí i s’assemblen en arquitectura i funció als òrgans reals.

Els organoides, com es denominen aquestes estructures, es presenten com una eina molt prometedora en el camp de la biomedicina, tant per les seves possibles aplicacions en la recerca personalitzada de fàrmacs o de teràpies regeneratives, com pel seu potencial per reduir la utilització d’animals en experimentació.

Fins al moment s‘han desenvolupat organoides d’intestí, pàncrees, pulmó, fetge, ronyó i cervell. Aquests mini òrgans es poden crear a partir de cèl·lules mare o de cèl·lules adultes específiques de teixit de cada òrgan.

Això ens permet poder provar l’eficàcia dels nous fàrmacs de forma personalitzada i segura per als pacients, la qual cosa significa una revolució en el diagnòstic i tractament de les malalties minoritàries.

Objectiu

Dotar la Corporació Sanitària Parc Taulí de la infraestructura necessària per crear un laboratori d’organoides que permeti investigar les malalties minoritàries, així com d’altres patologies.

La Nit de la Ciència a Sabadell 2018 destinarà els seus beneficis a un projecte de recerca de malalties minoritàries del Parc Taulí
700 525 La Nit de la Ciència i el Coneixement a Sabadell

  Sabadell, 12/02/2018 | Avui s’han presentat en roda de premsa les activitats organitzades per diferents entitats de la ciutat que acompanyaran la Nit de la Ciència de Sabadell durant tot el mes d’abril. L’acte central d’aquesta tercera edició tindrà lloc el 12 d’abril i comptarà amb les actuacions del mentalista, hipnòleg i Premi Nacional de Mentalisme,…