Un contenidor quirúrgic inventat al Parc Taulí ja es troba al mercat 150 150 Actualitat Parc Taulí

El contenidor quirúrgic d'un sol ús ideat per la infermera Gemma Arribas es troba en fase de comercialització i ja se n’han venut més d’un miler d’unitats. Es tracta d'un dispositiu d'ús quirúrgic per dipositar-hi el material emprat en la pràctica quirúrgica, que millora la seguretat del personal instrumentista de quiròfan.

Es tracta d’un recipient estèril per a ús de quiròfan que es col·loca a la taula del material quirúrgic per emmagatzemar les agulles usades. Es diferencia dels contenidors que habitualment s’utilitzen a quiròfan pel seu disseny que aporta més estabilitat, a més evita la doble manipulació d’aquest material després de la cirurgia, ja que aquest es diposita directament al recipient de deixalles i per tant disminueix el risc de risc biològic en el procés de manipulació de les agulles. El recipient és d’un sol ús i un cop tancat no es pot tornar a obrir. Per les seves característiques particulars és únic en el mercat.

Aquest és un cas que posa de manifest l'èxit del model de valorització i transferència tecnològica del Parc Taulí, fruit de l'activitat assistencial i l’actitud innovadora dels professionals de la institució. El camí des de la detecció d'una oportunitat, el posterior disseny del primer esbós fins l'arribada al mercat és llarg i complex, però fets com aquest evidencien que la interacció entre el coneixement assistencial, la Unitat d'Innovació i l'empresa privada pot ser del tot profitosa. En aquesta ocasió s'ha treballat conjuntament amb la companyia Vecmedical, la qual s'ha encarregat del disseny i la industrialització del producte.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.