La Unitat d’hospitalització de Cures Pal·liatives del Parc Taulí es trasllada a la 4a planta de l’edifici Albada i millora notablement el confort de pacients i familiars 150 150 Actualitat Parc Taulí

El canvi aporta importants millores de confort per a pacients, familiars i professionals.

Els pacients ingressats a la Unitat d'hospitalització de Cures Pal·liatives del Parc Taulí han estat traslladats, fa pocs dies, a la 4a planta de l'edifici Albada, reformada amb l'objectiu de millorar les condicions de confort per a usuaris, familiars i professionals d'aquest servei. Fins ara, aquest dispositiu estava ubicat a la 1a planta de l'edifici VII Centenari.

El perfil de les persones ingressades a la Unitat de Cures Pal·liatives és, en la gran majoria dels casos, el del pacient adult oncològic en fase de malaltia avançada o terminal, amb necessitats assistencials complexes i que requereix de suport i de control simptomàtic. La Unitat registra prop de 800 altes anuals, el 30 per cent de les quals són altes a domicili.

La Unitat disposa de 21 llits en habitacions individuals – excepte dues compartides -, amb bany i dutxa adaptada, i amb un sofà llit auxiliar perquè hi puguin descansar els familiars o acompanyants.

Més enllà de l'excel·lència assistencial que s'ofereix, també es procura poder oferir uns espais acollidors i garantir la intimitat que requereix la circumstància d'aquests pacients.

 

Amb el canvi també s'ha guanyat un espai propi per a les famílies, extern a les habitacions, per poder descansar, menjar, relaxar-se i relacionar-se, i una sala per informació metge-famílies. "Aquí les famílies s'hi passen moltes hores, alguns les 24 hores del dia, i per això aquests espais també són molt importants per a tots", apunta el director clínic de l'Albada Centre Sociosanitari, el Dr. Sebastià Gallardo.

A més a més d'aquesta planta d'hospitalització, el Parc Taulí integra l'atenció al pacient pal·liatiu mitjançant altres tres dispositius:

 • La Unitat Funcional Interdisciplinari Sociosanitària (UFISS) de Pal·liació, des d'on realitzen les valoracions de pacients que estan ingressats a l'hospital d'aguts, donen suport al tractament i al control simptomàtic i, quan està indicat, coordinen el trasllat a la Unitat d'hospitalització de Cures Pal·liatives o a altres unitats.
   
 • L'Equip Avaluador Integral Ambulatori (EAIA) de Pal·liació, que fa la valoració de pacients ambulatoris (el pacient està a domicili i ve a la visita). Aquests pacients són derivats des d'unitats d'hospitalització d'aguts internes o externes o des del metge de capçalera.
   
 • El Programa d'Atenció Domiciliària Equip de Suport (PADES) de Pal·liació, integrat per tres equips interdisciplinaris de metges, infermeres, treballadors socials i psicòlegs, experts en cures pal·liatives, per donar suport, juntament amb l’atenció primària, als pacients tributaris de ser atesos a domicili.

La 4a planta de l'Albada també disposa ara d'uns nous espais de treball per als professionals de la UFISS i de l'EAIA de Pal·liació.

2 comments
 • Maria José Martínez Rodríguez

  Hola buenos días, mi madre estuvo ingresada en esta planta hasta su fallecimiento el pasado 3 de noviembre y tengo un caminado y una silla de ruedas nueva pues no le dio tiempo a utilizarla, y me preguntaba si la aceptarían para quien la pudiera necesitar. Muchas gracias y mi más sincera gratitud a todo el equipo.

 • Sonia ruiz hijA

  Mi madre tiene alzehimer tas covi ya no anda no abla y no duerme todo el día sin dormir por si cálida de vida puede ingresar en la albadaes urjente que debo hacer estamos deseperados su nonbre hortensia martinez solano

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.