Vacuna’t contra la COVID-19!

Vacuna’t contra la COVID-19! 150 150 Montserrat Armenteros Luque

Les recomanacions de l’Agència de Salut Pública per a la vacunació contra la COVID-19 prioritzen, en una primera etapa, els residents i personal sanitari i sociosanitari que treballa a les residències, així com el personal dels centres sanitaris. El dia 27 de novembre es van iniciar les vacunacions als centres residencials i ara es comença la vacunació als centres sanitaris.

La vacunació dels professionals sanitaris és cabdal per tres motius. En primer lloc, per a facilitar la protecció d’un col·lectiu especialment exposat al virus, i que ha patit i pateix les conseqüències de la pandèmia. En segon lloc, perquè a través de la protecció dels nostres professionals protegim també la nostra raó de ser, els nostres pacients. Al Parc Taulí hem patit brots nosocomials on involuntàriament podem fer de transmissors de la malaltia, fet que afecta la salut dels nostres pacients i a les càrregues de treball. En tercer lloc, i no menys rellevant, perquè la confiança en la vacunació dels professionals sanitaris és un element cabdal pel seu caràcter exemplificador en la població, vector imprescindible per poder avançar en la immunitat de grup i recuperar la normalitat.

Esperem l’arribada de les primeres dosis de manera imminent. L’organització de la vacunació és complexa donat que s’ha d’evitar el malbaratament de les dosis, vetllar per la seguretat en l’administració de la vacuna i programar de manera acurada la disponibilitat de segones dosis. Per poder operativitzar la vacunació, des de la CSPT s’ha habilitat un qüestionari on els professionals hauran de contestar un seguit de preguntes que facilitaran aquesta tasca. S’organitzaran agendes específiques de vacunació on es citarà els professionals, prioritzant aquells més exposats i evitant fer concórrer el mateix dia més del 50% de professionals d’una mateixa unitat. És molt important el compromís dels professionals respectant les cites tant per a la primera com per a la segona dosi de la vacuna.

Apunta’t per a la vacuna de la COVID-19 mitjançant aquest link al qüestionari!