Criteris de priorització en l’administració de vacunes

Criteris de priorització en l’administració de vacunes 150 150 Montserrat Armenteros Luque

Les darreres setmanes hem experimentat limitacions importants en la distribució de vacunes que han condicionat l’administració tant de segones com de primeres dosis. S’espera una millora per a aquesta setmana en la dotació de vacunes que permetria re-atrapar una part important de l’activitat pendent.

Des de la CSPT estem treballant per tal de poder disposar de les dosis necessàries el més aviat possible per tenir tots els nostres professionals  que ho desitgin vacunats. Mentre existeixin limitacions però, és important disposar d’uns principis clars i transparents en l’administració de vacunes:

  1. Garantir la immunització dels professionals mitjançant l’administració de les segones dosis de Pfizer en un termini d’administració de 28 dies com a màxim.
  2. Prioritzar els professionals amb major grau d’exposició.
  3. Els professionals amb serologia positiva dels últims mesos (3 mesos) i que NO hagin començat la vacunació, es deixaran pel final de la campanya de vacunació de primeres dosis, després de tots aquells que no disposin d’anticossos.
  4. En el casos de professionals amb serologia positiva que ja hagin rebut la primera dosi, i per tal de garantir el termini de 28 dies als professionals sense immunitat, es podria demorar l’administració de la 2a dosi però sempre dintre els terminis establerts en la fitxa tècnica.

Sota aquests principis, s’estableixen els següents criteris de priorització de la llista d’espera de segones dosis en situacions de limitacions en la distribució :

  1. Data d’administració de la 1a dosi, per tal de garantir els terminis d’acord a la fitxa tècnica aprovada per l’Agència Europea del Medicament.
  2. Prioritzar els col·lectius de professional sanitaris i altres col·lectius amb elevat grau d’exposició.
  3. Prioritzar els col·lectius de professionals amb major edat o patologies cròniques.