El Programa de cribratge del càncer de mama del Vallès Occidental Est compleix 25 anys de funcionament

El Programa de cribratge de càncer de mama ha detectat quasi bé 1900 càncers de mama en les dones de 50 a 69 anys de la nostra àrea.

Sabíeu que el Programa de detecció precoç del càncer de mama al territori del Parc Taulí es va posar en marxa el 18 d’octubre de 1995? 

Fa 25 anys!, iniciàvem una activitat organitzada, amb la finalitat de millorar la salut de les dones del nostre territori. Aleshores, la il·lusió feia superar cada dia les dificultats de treballar sense uns sistemes d’informació i unes tècniques com les que actualment coneixem.

Tot un equip de professionals especialitzats i compromesos (Hospital Parc Taulí i Atenció primària-ICS) hi hem posat el millor de nosaltres per garantir la millor cobertura i qualitat, perquè ens importen les persones i el seu benestar. I també hem anat incorporant amb celeritat al nostre hospital les innovacions tecnològiques i una formació continuada que ens ajuden a millorar la detecció i el seguiment de la malaltia.

Des d’aleshores, el Programa de cribratge de càncer de mama ha detectat quasi bé 1900 càncers de mama en les dones de 50 a 69 anys de la nostra àrea. I, la majoria d’aquestes dones, s’han pogut beneficiar d’un tractament menys agressiu, per tractar-se de tumors més petits i amb menor afectació dels ganglis que si haguessin estat detectats quan ja hi hagués signes o símptomes evidents de la malaltia. Per a més detall, consultar la nostra web: https://www.tauli.cat/tauli/otcc

Seguim apostant per la prevenció del càncer. La realitat epidemiològica actual posa en evidència, més que mai, la necessitat d’invertir en prevenció per protegir la nostra salut i la de tota la comunitat. La “distància, les mans i la mascareta” depenen de tots nosaltres, però, en certa mesura, també també depèn de nosaltres mateixes que un possible càncer de mama no sigui un obstable insalvable a la nostra vida.

Dra. Marisa Baré, en nom de tot l’equip del Programa
Metgessa especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública
Programa de detecció precoç del càncer de mama del Parc Taulí