Equips Taulímpics

Taulímpics, el programa d’acompanyament del Parc Taulí per als nous residents

Taulímpics, el programa d’acompanyament del Parc Taulí per als nous residents 1000 667 Actualitat Parc Taulí

El Parc Taulí ha posat en funcionament un projecte pioner d’acollida per als residents del primer any (R1). Durant les primeres setmanes d’incorporació, un grup de R1 escollits aleatòriament, han participat en el programa Taulímpics.

Aquesta iniciativa és una aposta de la direcció de Docència i la direcció de Persones del Parc Taulí per crear un programa d’acompanyament durant el camí d’adaptació del resident del primer any en el nou entorn professional i personal, així com una eina per promoure hàbits i conductes saludables en els moments de canvi.

Durant l’acte institucional de benvinguda dels nous residents al Parc Taulí, es van seleccionar 20 residents que, posteriorment, es van dividir en quatre grups per participar en aquestes activitats.

Les activitats s’han desenvolupat durant cinc dies, del 29 de maig al 7 de juny. Els quatre grups han participat en diferents accions formatives vivencials amb reptes relacionats amb la promoció de la salut com: l’alimentació saludable; l’activitat física; l’autoconeixement i la gestió emocional. Així com la prevenció dels trastorns musculoesquelètics d’origen laboral (TME) i la millora del benestar, amb tècniques d’inducció al descans. L’última activitat ha estat grupal i s’ha anunciat l’equip guanyador dels Taulímpics, que ha estat obsequiat amb l’Escape Food 2050, un escape room futurista relacionat amb la sostenibilitat alimentària.

La directora de Docència, la Dra. Pepi Rivera, assegura que “el primer any de residència és molt dur. S’han d’adaptar al funcionament d’un hospital, formar part del seu engranatge. I, per a  molts, també es produeix un canvi en l’àmbit personal, perquè han de marxar de casa seva. I, recordem, venen de passar un any tancats estudiants i amb uns alts nivells d’estrès per poder aprovar el MIR amb una nota específica per escollir l’especialitat que volen”. Per això, “vam considerar imprescindible fer un projecte que els ajudés a poder fer aquests canvis d’una manera equilibrada. L’objectiu principal dels Taulímpics és generar comunitat entre ells i treballar el seu benestar emocional”.

Aquest programa tindrà un seguiment durant tot el seu primer any de residència per monitorar la seva evolució. “Tenim previst fer un control al cap de sis mesos, després de la realització dels Taulímpics, per saber com estan. Volem saber si aquesta comunitat que han creat després del programa continua. I si aquesta xarxa, a nivell personal, és forta per  assegurar que estan bé durant la seva residència i pels anys posteriors”, explica Ester Bonet, referent de Benestar de la direcció de Persones.

Després de comprovar l’èxit i la satisfacció dels participants del Taulímpics, el Parc Taulí es planteja introduir aquest projecte en el seu programa de benvinguda dels residents en els pròxims anys. “Volem assegurar el benestar dels nostres residents. Ells són el nostre futur. Si volem que ens cuidin, primer els hem de cuidar nosaltres”, insisteix la Dra. Rivera.

Els Taulímpics formen part de les diferents accions i activitats que el Parc Taulí, i els mateixos residents, fan durant els anys d’especialització com seguiment en salut laboral, píndoles formatives d’autocura, habilitats personals o professionals, activitats de simulació, escape rooms en serveis, activitats d’encontre entre residents o activitats formatives amb residents d’altres centres, etc …

Els Taulímpics també tenen un vessant solidari, compartit amb la responsabilitat social i corporativa de la institució, i els aliments que es van adquirir durant l’activitat dedicada a l’alimentació saludable es van donar al banc d’aliments de l’ONG JESED de Sabadell.

Aquest programa s’ha organitzat juntament amb l’empresa Nutrim que treballen en la prevenció i la promoció d’hàbits mitjançant estratègies d’aprenentatge innovadores.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.