L’art de cuidar per Sara Sierra

1024 768 Lorena Fernández

Diuen que cuidar és un art. I com tot art, el cuidar requereix d’unes habilitats, unes destreses inclús unes regles, que s’adquireixen a través de l’estudi, l’experiència i l’observació.”

Amb aquestes paraules comença l’entrada de la nostra companya Sara Sierra, infermera especialista pediàtrica de la nostra unitat neonatal.

La setmana passada, es va organitzar una activitat formativa per a noves incorporacions i profesionals interessats en el àmbit neonatal del qual la Sara va ser docent, i ens ha volgut explicar com va anar l’experiència.

Volem agrair la seva col·laboració i esperem que siguin moltes mes!!!

Endavant Sara i gràcies!!

L’art de Cuidar per Sara Sierra

Diuen que cuidar és un art. I com tot art, el cuidar requereix d’unes habilitats, unes destreses inclús unes regles, que s’adquireixen a través de l’estudi, l’experiència i l’observació.

En la nostra feina com a infermeres e infermers neonatals, cuidem dia rere dia de nadons que, ja sigui perquè han nascut de forma prematura o perquè no estan sans, necessiten d’una sèrie d’atencions i cures concretes abans no puguin marxar a casa amb les seves famílies.

És per això que tenim el deure i l’obligació de formar-nos contínuament per tal de poder donar als nostres nens i nenes, les millors atencions i cures que necessiten en cada moment i segons la millor evidència científica.

D’acord amb aquesta afirmació, des del Servei de Neonatologia de la Corporació Parc Taulí, els dies 6 i 7 de Febrer, vam realitzar un Taller del Gran Prematur amb la finalitat de formar les noves infermeres, auxiliars d’infermeria, pediatres i llevadors/es que treballen en la nostra unitat, per tal de poder oferir les millors atencions i cures als nostres nadons.

Durant les jornades, els alumnes es van dividir en 4 grups de 11-12 persones cadascun i, després d’una breu classe teòrica on es repassava el que ja havien estudiat en les presentacions que dies enrere s’havien penjat en el Campus Virtual, era l’hora d’entrar a l’aula de simulació i fer front a 3 casos diferents ambientats en el dia a dia de la UciNeonatal.

 

Tot i els nervis inicials d’alguns participants, les ganes d’aprendre i de passar-ho bé van deixar pas a algunes actuacions brillants que van fer que els nervis quedessin oblidats.

Des d’aquí, agraeixo a tos els participants del taller la seva entrega i dedicació i, esperem poder tornar a repetir tallers com aquest i així poder seguir formant-nos i aprendre, per tal de poder oferir als nostres petits grans herois, així com a les seves famílies, unes atencions i cures de gran qualitat.

Agrair també la colaboracio de l’aula de Simulació del Parc Tauli (@simulaciotauli), per fer-nos la feina molt mes fàcil.

Sara Sierra

 

Lorena Fernández

Soy Diplomada Universitaria de Enfermería por la UB y Especialista Pediátrica. Postgrado Teorico-práctico para Enfermeras: Actualitzación en curas intensivas a infantes y adolescentes por la UAB y Postgrado de Emergencias y catástrofes por la UAB. Trabajo neonatos desde hace 14 años. En constante formación y actitud de aprendizaje. Adoro mi trabajo y a mis bebes. Cada uno es único y especial y me enseña algo nuevo. Orgullosa condecorada por las familias, al igual que mis compañeras, como UNA MAMÁ DE BLANCO.

Totes les entrades de: Lorena Fernández

Deixar una resposta

El teu compte de correu no es publicarà.