El Parc Taulí elabora una guia per promoure un enfocament holístic cap a les persones transgènere

La guia està adreçada a professionals de la salut per acompanyar-los en el procés d’atenció. Es tracta d’una de les accions de projecte europeu SWITCH que dóna suport al benestar i a la integració de les persones transgènere i intersexuals.

La participació del Parc Taulí, com a partner en el projecte SWITCH, amb Narcís Cardoner, Carme Espelt i Ximena Goldberg, de l’àrea de recerca en Neurociències i Salut Mental, promou una perspectiva d’igualtat en la formació dels i les professionals, repercutint en la experiència i l’assistència rebuda de la població de la nostra àrea de referència. Aquesta guia vol respondre els dubtes dels professionals de la salut per saber com relacionar-se amb persones transgènere i intersexuals amb l’objectiu de deixar enrere la transfòbia.

Aquesta treball neix de les pròpies qüestions o incògnites que professionals sanitaris van fer a l’equip del projecte, i que han estat contestades per persones transgènere. De manera complementària però bàsica al mateix temps, hi ha un espai amb definicions de termes relacionats amb el gènere i el sexe imprescindibles per tenir en compte.

La intenció de les autores és que arribi a tantes persones professionals que estiguin en contacte amb persones transgènere i intersexuals com es pugui. Per aquest motiu, i per començar, s’està gestionant la difusió als Centres d’Atenció Primària del Vallès Occidental.

L’adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. està oberta a totes les persones professionals que vulguin rebre més informació. L’equip del projecte SWITCH oferirà una formació online per acompanyar la guia, amb recursos específics per aquelles persones que ho necessitin.