La companyia de teatre ‘La Ida’ recapta fons per a un projecte de recerca oncològic del Parc Taulí

L’obra ‘Maggie & Maggy’ es representarà al Versus Teatre Barcelona del 13 de novembre al 7 de desembre.

La companyia de teatre La Ida presenta l’obra "Maggie & Maggy", del 13 de novembre al 7 de desembre al Versus Teatre Barcelona, una comèdia sobre el pas del temps, les expectatives de la vida i l’intent de ser un mateix. A la sortida de les representacions, el públic assistent podrà adquirir un ‘cactus solidari’ al preu de 3€, a benefici del projecte de recerca oncològic ‘Estudi comparatiu de dos programes d’intervenció per a la reducció del malestar emocional en pacients oncològics’.

L'estudi de recerca té com a objectiu la milora del benestar físic i emocional dels pacients oncològics

Aquest estudi, del que ja s’ha portat a terme una prova pilot amb bons resultats, té com a objectiu la millora del benestar físic i emocional dels pacients oncològics, mitjançant l’atenció personalitzada utilitzant tècniques de relaxació i meditació que han demostrat un efecte de millora en aspectes com a depressió, ansietat, sensació de control, estrès i, en definitiva, una millora de la qualitat de vida dels pacients.

Els professionals que porten a terme aquest projecte, en el marc de l’Institut Oncològic del Vallès (IOV), són el doctors Miquel Àngel Seguí, Esther Jovell Fernández, Esther Pousa i la psicooncòloga Concha León.

La recaptació obtinguda de la venda dels ‘cactus solidaris’ anirà destinada a la continuïtat d’aquest projecte. El diumenge, 16 de novembre, després de la representació de les 18 h, hi haurà un col·loqui en el què participarà el director del Servei d’Oncologia de l’Hospital de Sabadell, Eugeni Saigí, així com representants d’associacions de pacients. Una de les persones que ha portat aquesta iniciativa solidària és una pacient del Dr. Saigí.

Argument de ‘Maggie & Maggy’

Anys 90. Maggie Mulroney, una novel·lista d’èxit, es troba en plena gira promocional de la seva última obra a Boston, la seva ciutat natal, quan rep la trucada del seu ex nuvi d’institut, Jim, per anar a sopar amb ell i la seva dona Maggy que pateix càncer. El retrobament dels tres personatges després de vint anys, sacseja el seu present i els retorna un reflex tragicòmic de les seves vides.

Les protagonistes són dues dones; una que està en plena carrera d’èxit i que té la seva vida personal abandonada i l’altra que passa per un càncer i porta un temps aprenent a viure des d’un nou punt de vista. Així doncs, un dels temes troncals de l’obra és el càncer i com es viu la malaltia des de diferents punts de vista. Tot, per altra banda, tractat sense dramatismes ni heroismes sinó d’una forma clara i directa i amb molta esperança i sentit de l’humor.

L'obra va ser estrenada al teatre del Raval i premiada a la mostra de teatre de Barcelona de 2011.


Per a més informació sobre l’obra:
Reserves: 93 603 51 52 / Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Preu: 20€. Descomptes per a grups a partir de 10 persones: 10€
Descomptes amb el carnet d’associacions contra el càncer.
També es poden aconseguir descomptes reservant a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., des de 12€
Reportatge de Maggie & Maggy a BTV: http://youtu.be/_I9FRUbqHCE