L’heliport del Parc Taulí, base dels helicòpters medicalitzats del SEM per fer vols nocturns 150 150 Actualitat Parc Taulí

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, i la consellera de Salut, Alba Vergés, van presentar ahir a la nit en roda de premsa aquest nou servei ubicat a l’heliport del Parc Taulí, on està instal·lada la base aèria de la demarcació de Barcelona del SEM des de febrer de 2017.

l Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha posat en marxa de manera oficial el servei de trasllat nocturn de pacients en helicòpter. El projecte ha estat en fase de prova durant un any, temps en què s’ha optimitzat tant la infraestructura com l’operativa. El servei ha instal·lat la seva base a Sabadell i ha de permetre reduir el temps de trasllat dels pacients fins a l’hospital de destí de manera considerable. En el primer any d’implantació se n’han beneficiat 177 pacients greus i crítics, amb patologies com ara l’ictus o l’infart.

El vicepresident, Pere Aragonès, i la consellera de Salut, Alba Vergés, van presentar ahir a la nit aquest nou servei a l’heliport del Parc Taulí. “Després d’uns quants mesos de proves hem aconseguit consolidar el vol nocturn”, va recordar la consellera, mentre que el vicepresident va subratllar que el treball en xarxa és “fonamental per garantir l’equitat territorial i el servei sanitari a tothom”.

Aquesta iniciativa té un triple objectiu: garantir l’equitat en l’accés al sistema sanitari públic de tota la població de Catalunya, reduir els temps de trasllat interhospitalari de les zones més allunyades dels hospitals terciaris i millorar la cobertura sanitària d’aquestes zones en deslliurar recursos medicalitzats terrestres. Actualment, el SEM dona un servei d’assistència mèdica amb helicòpter de 24 hores: s’incorpora un equip mèdic que treballa de 20 h a 8 h i que complementa el que ja treballava de dia (de 8 h a 20 h)

De les 4 bases aèries actuals del SEM, s’ha escollit la que està situada al Parc Taulí per ampliar el servei, perquè és la que ofereix millor cobertura a tot el territori català i la que garanteix un menor nombre d’hores d’inoperativitat.

Abans de la roda de premsa, la delegació visitant de la Generalitat de Catalunya va ser rebuda per una representació de l’equip directiu del Parc Taulí, encapçalada pel president de la Corporació, Modesto Custodio, el director general, Joan Martí, la directora executiva de l’Hospital de Sabadell i Albada, Cristina Carod, el director d’Economia i Serveis, Francesc Luque, i la directora d’Infermeria de l’Hospital de Sabadell i Albada, Carmen Díaz.

1 comment
  • maria

    me parece una iniciativa estupenda ” sienpre ses de cara a la rapidez de asistencia ” yo llevo ingresada en tauli 1 mes y desde mi ventana de habitacion les veo llegar y salir y e visto la eficacia de este servicio es ( ejenplar ( perfecto)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.