El Parc Taulí estrena una planta amb 158 plaques fotovoltaiques destinades a l’autoconsum

El Parc Taulí estrena una planta amb 158 plaques fotovoltaiques destinades a l’autoconsum 1080 729 Actualitat Parc Taulí

El Parc Taulí ha posat en marxa fa pocs dies, al terrat de l’edifici Taulí nou, la primera instal·lació de plaques fotovoltaiques de la institució destinades a l’autoconsum i amb la qual es produirà, aproximadament, un 8% de la necessitat d’energia elèctrica actual de l’edifici Taulí nou.

La instal·lació disposa d’una superfície de captació solar d’uns 316 m2, amb 158 plaques fotovoltaiques de dos metres quadrats de superfície cadascuna, orientades al sud per a la seva màxima producció. La planta té una potencia total de 56.9 kwp, amb una producció anual de 82.922 kwh/any, que equivaldria a la producció necessària per cobrir el consum de 25 habitatges a l’any (partint de la dada que el consum mig d’una llar a l’any és de 3.272 kwh/any).

L’energia que es deixa de consumir de la xarxa elèctrica gràcies a aquesta instal·lació equival a una reducció d’emissions a l’atmosfera de 33 tones de COanuals, per a les quals serien necessàries unes 12 hectàrees d’arbres plantats (17 camps de futbol).

Com a punts forts d’aquesta tipologia d’instal·lació és de destacar que els panells solars tenen una garantia de 25 anys, amb un rendiment força alt i amb un manteniment operatiu molt baix. La institució també s’ha assegurat un pay-back de 5,2 anys, que vol dir que en aquest temps ja estarà finançat el cost de la inversió amb els diners estalviats per a la producció.

Amb aquesta instal·lació, seguim treballant en el marc de la Responsabilitat Social Corporativa del Parc Taulí i, dins d’aquesta, en la política ambiental que expressa que hem de fer “un ús responsable dels recursos naturals, així com de qualsevol material emprat”.

Deixa un comentari

La teva adreça electrònica no es publicarà.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.