Presentació de la campanya ‘Per la Salut, Sabadell es Mou’

Presentació de la campanya ‘Per la Salut, Sabadell es Mou’ 1080 727 Actualitat Parc Taulí

La regidora d’esports de l’Ajuntament de Sabadell, Laura Reyes, la regidora de salut i cicles de vida, Sonia Sada, la presidenta de l’Associació Mama Ovari Hereditari – AMOH, Marisa Cots, i el director del Servei d’Oncologia Mèdica del Parc Taulí, Miquel Àngel Seguí, han presentat avui al Parc Taulí la campanya de prevenció del càncer de mama i ovari Per la Salut, Sabadell es Mou, que impulsen aquestes tres institucions i entitats, amb la col·laboració de Ràdio Sabadell, Transports Urbans de Sabadell – TUS, Baricentro, Club Natació Sabadell (CNS), Cercle Sabadellès 1856, l’Escola Superior de Disseny ESDi i Eurofitness Sabadell.

Coincidint amb el Dia mundial del càncer de mama es vol donar el tret de sortida a la campanya Per la Salut, Sabadell es Mou com a resposta a la inquietud d’aquestes entitats compromeses amb la societat. L’objectiu: intentar rebaixar la corba ascendent de nous casos de càncer de mama i ginecològics que es donen a la nostra ciutat, o detectar-los en els seus estadis més incipients.

La campanya s’adreça a les dones de Sabadell que tenen entre 25 i 55 anys – tant a les sanes com a les supervivents del càncer o que estan en tractament – amb la finalitat principal d’incentivar-les a fer esport. L’exercici físic es relaciona amb un millor pronòstic del càncer per a les dones que estan patint la malaltia, i també té la consideració de mesura preventiva, tant per a les dones portadores d’una mutació hereditària com per a les no portadores. La prevenció també s’orienta en motivar l’assistència de les dones als controls ginecològics.

Mitjançant aquesta campanya es volen transmetre valors com l’esforç, la implicació i la consciència de la salut, a més de transmetre esperança i vida a les pacients de càncer i portadores d’una mutació genètica.

A banda de les entitats col·laboradores, Per la Salut, Sabadell es Mou compta amb tot un seguit d’entitats i col·lectius dels àmbits culturals, socials i esportius que ja han expressat el seu suport, com la Policia Municipal de Sabadell, Escola de Música Creu Alta, Comprarcasa, AMPA Servator, Ioga Inspira’m, Casals de Gent Gran de Sabadell, centres cívics… cadascuna de les quals hi col·laborarà amb diferents fórmules. El programa és obert a totes les empreses i entitats que es vulguin i puguin involucrar-s’hi, en funció de les seves possibilitats.

Segons les dades de la Societat Espanyola d’Oncologia Mèdica, entre 1 i 2 dones de cada 8 patiran càncer de mama o ovari al llarg de la seva vida. S’estima que, al llarg de 2021, més de 37.000 dones seran diagnosticades de càncer de mama o ovari, i més de 8.700 no ho superaran. La línia de casos és ascendent, si tenim en compte que el 2017 es van diagnosticar 26.000 casos.

Al Parc Taulí cada any es diagnostiquen de càncer de mama unes 250 pacients amb un lent però progressiu increment en els últims 10 anys. L’equip assistencial directament relacionat amb aquesta malaltia supera les 30 persones, abarcant des del diagnòstic, el tractament quirúrgic i mèdic, el seguiment i la rehabilitació de les pacients, així com en la recerca científica relacionada amb el càncer de mama. En l’actualitat, més del 85% de les pacients superen la malaltia en el nostre àmbit.

Per a més informació:

AMOH:

Ajuntament de Sabadell:

Corporació Sanitària Parc Taulí:

Deixa un comentari

La teva adreça electrònica no es publicarà.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.