El Parc Taulí administrarà Kaftrio®, el tractament revolucionari que canviarà la vida dels pacients amb Fibrosi Quística

El Parc Taulí administrarà Kaftrio®, el tractament revolucionari que canviarà la vida dels pacients amb Fibrosi Quística 994 564 Actualitat Parc Taulí
  • El Parc Taulí, un dels tres centres referents en Fibrosi Quística de Catalunya, juntament amb els hospitals Vall d’Hebron i  Sant Joan de Déu de Barcelona, administrarà el medicament Kaftrio®. Quatre pacients del Parc Taulí han participat en l’assaig clínic d’aquest tractament.
  • El medicament estarà inclòs al Sistema Nacional de Salud a partir del proper 1 de desembre. Es tracta d’un tractament revolucionari que frena el deteriorament de la Fibrosi Quística.

Al Parc Taulí, un dels tres centres referents a Catalunya per al tractament de la Fibrosi Quística (FQ), juntament amb l’Hospital Vall d’Hebron i Sant Joan de Déu de Barcelona, es viu amb emoció aquests dies l’anunci de l’aprovació del medicament Kaftrio®, pel que significa per als seus pacients. Es tracta d’un fàrmac revolucionari, que frena el deteriorament que produeix la malaltia i que canviarà la vida d’un 70-75% de la població amb FQ de tot l’Estat.

El coordinador de la Unitat de Fibrosi Quística del Parc Taulí, Òscar Asensio, que és el president de la Societat Espanyola de FQ i vicepresident de la Fundació Espanyola de FQ, no amaga la seva gran satisfacció per aquest anunci del Ministeri de Sanitat. “Era urgent incorporar aquest fàrmac a la cartera de tractaments de la Fibrosi Quística pels seus resultats extraordinaris”, explica Asensio, que posa de relleu com, al Parc Taulí “hem comprovat que als pacients els hi canvia la vida millorant la seva  funció pulmonar de manera sustancial i com, pacients amb afectació avançada, poden sortir de la llista de trasplantament de pulmó”· Així s’ha pogut constatar gràcies al fet que el Parc Taulí ha participat en l’assaig clínic de  Kaftrio® amb la inclusió de quatre pacients.

El Ministeri ja ha anunciat que el medicament estarà disponible al Sistema Nacional de Salut a partir del proper 1 de desembre, tot i que la data concreta a cada comunitat autònoma podria variar. Com a centre de referència, el Parc Taulí serà un dels tres hospitals catalans que el podran administrar, mitjançant el seu Servei de Farmàcia Hospitalària.

Al Parc Taulí actualment es fa el seguiment d’unes 85 persones afectades, infants i adults. En el darrer any, en aquest centre s’han diagnosticat 2 nous casos mitjançant l’screening neonatal i un altre diagnòstic tardà d’un cas lleu d’un adult que en el seu dia no s’havia pogut beneficiar del cribratge neonatal.

La Fibrosi Quística és la malaltia genètica hereditària més freqüent a Catalunya que afecta de forma greu i progressiva l’aparell respiratori, digestiu i reproductor de les persones que la pateixen.  L’FQ, que actualment afecta a un de cada 6.700 nadons, no té un tractament curatiu, tot i que el medicament Kaftrio® suposarà un abans i un després per a una part important dels afectats.

Entre l’11 i el 13 de novembre tindrà lloc el Congrés de la Societat Espanyola de Fibrosi Quística, que serà presidit pel Dr. Asensio. Sens dubte, tots els participants tindran enguany un gran motiu per a la celebració.

Més informació:

> Societat Espanyola de Fibrosi Quística

> Federació Espanyola de Fibrosi Quística

> Fundació Espanyola de Fibrosi Quística

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.