La Unitat de Neonatologia i UCI Neonatal del Parc Taulí van atendre el 2020 més de 300 nadons prematurs

La Unitat de Neonatologia i UCI Neonatal del Parc Taulí van atendre el 2020 més de 300 nadons prematurs 1080 810 Actualitat Parc Taulí
  • Durant el 2020 van néixer al Parc Taulí 2.064 nadons, un 15% dels quals van ser prematurs nascuts amb menys de 37 setmanes de gestació. 
  • Els professionals de la Unitat de Neonatologia i UCI Neonatal celebren el Dia Mundial del Prematur

L’any 2020 van néixer al Parc Taulí 2.064 nadons, dels quals 317 van ser prematurs. Del total de nadons prematurs, 29 són grans prematurs, és a dir, que van néixer amb menys de 32 setmanes de gestació, i la resta, 288 nadons, amb menys de 37 setmanes de gestació.

El 2020 va ser un any condicionat per la COVID 19, fet que va suposar un canvi important en l’atenció del nadó hospitalitzat. El model de cures centrades en el desenvolupament i la família, en el qual els pares no són visitants sinó cuidadors principals, es va veure afectat amb l’aparició de les restriccions. A poc a poc, però, aquestes restriccions es van anar modificant amb l’evidència científica publicada i amb l’evolució de la pandèmia, permetent que els pares tornessin a ser els cuidadors principals les 24 hores del dia i poguessin tornar a presents a la Unitat, respectant les mesures de prevenció corresponents.

Des de 2019 comptem amb la col·laboració de l’Associació de pares i mares de prematurs de Catalunya, SOM Prematurs, el que ha permès incorporar la presència de voluntariat per donar suport a les famílies.  Amb la signatura del conveni marc de col·laboració amb aquesta associació, signat a principis d’aquest 2021, s’ha consolidat aquesta cooperació amb d’altres activitats de suport a les famílies.

Avui, coincidint amb el Dia Internacional del Prematur, tornem a posar en valor la importància de la promoció del vincle afectiu entre pares/mares i els seus nadons, afavorint el màxim de temps conjunt. Aquesta proximitat aporta confiança i seguretat per afrontar el temps d’ingrés, que pot durar mesos, i els ajuda a assumir el seu rol de cuidadors principals i la criança futura.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.