La consellera de Recerca i Universitats ha anunciat avui a Sabadell que la Unitat docent del Parc Taulí acollirà 75 noves places del grau en Infermeria

La consellera de Recerca i Universitats ha anunciat avui a Sabadell que la Unitat docent del Parc Taulí acollirà 75 noves places del grau en Infermeria 1080 756 Actualitat Parc Taulí

La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, ha visitat avui Sabadell per anunciar oficialment que la Unitat docent del Parc Taulí acollirà 75 de les 150 noves places públiques anuals del grau en infermeria que, a partir del proper curs, oferirà la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Igual que succeeix amb el grau de medicina, els alumnes realitzen els dos primers cursos a les instal·lacions de la UAB a Bellaterra, i és a partir de tercer curs quan es traslladen al Parc Taulí.

L’acte que ha tingut lloc avui a l’Auditori del Parc Taulí també ha comptat amb la participació de l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, del rector de la UAB, Javier Lafuente, de la presidenta del Parc Taulí, Mariona Creus, i de la coordinadora del Grau en Infermeria de la UAB, Sabiniana San Rafael.

L’anunci oficial d’aquestes 75 noves places públiques de grau en Infermeria a Sabadell és una gran notícia per al Parc Taulí per partida doble: d’una banda, perquè fa créixer la Unitat docent actual, que des de fa 14 anys acull el grau en medicina amb uns resultats excel·lents. D’altra banda, també s’espera que les graduades en infermeria en aquesta Unitat docent vulguin i puguin exercir com a professionals en un futur al Parc Taulí, on la insuficiència de professionals es fa tan palesa com a la resta de Catalunya i de l’Estat.

En aquest sentit, en l’acte d’avui Mariona Creus ha recordat que Sabadell ja va gaudir fa molts anys d’una Escola d’Infermeria amb molt prestigi, l’Escola Epione, que va estar activa entre els anys 1966 i 1979 a les instal·lacions de l’antiga Clínica Infantil del Nen Jesús, i en la qual es van arribar a graduar 519 alumnes, la majoria de les quals després van formar part de la plantilla de la Parc Taulí.

Segons les previsions de l’Ajuntament de Sabadell, el grau d’infermeria es podria traslladar a l’Artèxtil el curs 2026/2027, després d’una primera fase de rehabilitació de l’edifici per acollir la Unitat Docent. Es tractaria d’un dels primers projectes del Campus Urbà de Ciències de la Vida i la Salut que  stan impulsant l’Ajuntament, la UAB, la el Parc Taulí i la Fundació FUNDIT-ESDi.

Per a més informació:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.