D'esquerra a dreta, els doctors Eugenio Berlanga, Jesús Muñoz, Francesc Campos i Joan Prats

El Parc Taulí incorpora un test d’elevada eficàcia per determinar el risc de patir un càncer de pròstata d’alt grau

El Parc Taulí incorpora un test d’elevada eficàcia per determinar el risc de patir un càncer de pròstata d’alt grau 1080 576 Actualitat Parc Taulí

El Servei d’Urologia i el Servei de Laboratori del Parc Taulí han incorporat el test genètic ‘Select MDx’ per detectar pacients en risc de patir un càncer de pròstata d’alt grau. Aquest test es basa en l’estudi de biomarcadors presents a l’orina del pacient que, sumat a una sèrie de paràmetres clínics i analítics proporcionen el risc del pacient de patir un càncer de pròstata d’alt grau.

El càncer de pròstata d’alt grau és el més agressiu i mortal, amb una prevalença d’entre 50-60 nous casos cada any per cada100.000 habitants. Cada any es diagnostiquen al voltant de 150 casos de càncer de pròstata al Parc Taulí.

Aquest test està indicat per a pacients amb sospita de càncer de pròstata, sense biòpsia o amb biòpsia prostàtica prèvia negativa, per augmentar la rendibilitat de la prova i disminuir el nombre de biòpsies innecessàries. ‘Select MDx’ és una prova ràpida, senzilla i fiable per descartar un càncer de pròstata. Per al Dr. Jesús Muñoz, uròleg del Parc Taulí, “l’ús d’aquest test ajuda a valorar quins pacients amb valors de PSA elevats s’han de sotmetre a la realització d’una biòpsia.  Per tant, ajuda a evitar la realització de biòpsies de pròstata innecessàries, tant inicials com repetides, un procediment invasiu no exempt de complicacions com la infecció o el sagnat”.

Per la seva part, el coordinador del Servei de Laboratori, el Dr. Francesc Campos, destaca “la importància en la qualitat de vida de les persones,  derivada tant de la reducció del nombre de biòpsies com de l’angoixa produïda pel diagnòstic d’una neoplàsia i dels efectes adversos dels tractaments que pugui rebre el pacient sense tenir impacte en la seva supervivència”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.