10 infants sahrauís acudeixen al Parc Taulí per a una revisió mèdica dins del projecte “Vacances en Pau” a càrrec de l’Associació Vallès Wilaia

10 infants sahrauís acudeixen al Parc Taulí per a una revisió mèdica dins del projecte “Vacances en Pau” a càrrec de l’Associació Vallès Wilaia 1080 748 Actualitat Parc Taulí

Ahir, 28 dejuliol, els infants arribats del Sàhara Occidental, gràcies al projecte “Vacances en Pau” organitzat per l’Associació Vallès Wilaia, han acudit a l’hospital per a una revisió mèdica a les Consultes Externes de Pediatria.

Acompanyats per l’Eva Mora, treballadora de l’associació, i altres membres, els infants han rebut la revisió mèdica obligatòria establerta dins del projecte organitzat per l’associació en coordinació amb el Servei Català de Salut. Se’ls ha realitzat una revisió completa bàsica i, aquells que ho han necessitat, se’ls ha proveït d’ajuda especialitzada, com de genètica o de cardiologia. Les afeccions més comunes inclouen paràsits intestinals, càries dentals, polls i problemes de desnutrició.

Des del 2004, l’Associació juntament amb el Ministeri de Joventut, fa possible la realització del projecte “Vacances en Pau”. S’organitza cada any durant els mesos de juliol i agost, però havia estat paralitzat per la situació de la pandèmia de COVID-19. Després de dos anys, s’ha tornat a posar en marxa aquest programa d’acollida de nens i nenes de 8 anys que viuen en Campaments de Refugiats al Sàhara Occidental. L’objectiu és alleujar la situació dels infants sahrauís i de les seves famílies, especialment a l’estiu, on les temperatures arriben fins als 60 graus i les necessitats bàsiques d’alimentació i d’assistència sanitària no es troben cobertes de manera adequada.

Safia, Fatma, Aicha, Hleila, Chej, Mohamed, Lehsen, Aicha, Hassan, Fadua i Galia, són 10 dels més de 300 infants que van arribar a Catalunya a través de via aèria. En arribar, els distribueixen per tot el territori català i les illes Balears. Durant dos mesos, conviuran amb una família d’acollida que els proveiran d’una oportunitat de viure noves experiències, una nova cultura i societat molt diferent de la que viuen dia a dia. Com a part del programa d’acollida, l’associació organitza una activitat a la setmana durant el mes de juliol i a l’agost, de manera puntual, ja que la majoria de famílies marxen de vacances. Realitzen excursions als Bombers, al Parc de Catalunya en Miniatura, visita al Camp Nou, excursió a la piscina municipal, etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.