50è aniversari del Centre de Cirurgia Experimental

50è aniversari del Centre de Cirurgia Experimental 1024 768 Actualitat Parc Taulí

Avui ha tingut lloc a l’Auditori del Parc Taulí l’acte de lliurament de diplomes dels cursos teòric-pràctics de tècnica microquirúrgica del Centre de Cirurgia Experimental. També s’ha celebrat en aquest acte els 50 anys del Centre de Cirurgia Experimental, complerts l’any 2020, que no es van poder celebrar degut a la situació de la pandèmia de COVID-19.

A l’acte d’avui han participat el president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (CoMB), Jaume Padrós, el director general del Parc Taulí, Joan Martí, el director del Centre de Cirurgia Experimental (CCE), Gabriel Gili Cirera, el  director de l’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí (I3PT), Lluís Blanch i el vicepresident de la Mútua Sabadellenca, Fundació Privada, Josep M. Gili.

Durant la inauguració de l’acte, Jaume Padrós ha destacat  “el lideratge del Dr. Gili i al capdavant del Centre de Cirurgia Experimental, i del propi Centre com a exemple d’èxit del sistema sanitari català en uns moments de gran incertesa: és excel·lència, és recerca, és innovació aplicada”. Per la seva banda, el director general del Parc Taulí, Joan Martí ha expressat “la importància per al Parc Taulí de disposar del CCE que ens ha permès ser centre de referència de reimplantaments a nivell de Catalunya”. El director de l’I3PT, Lluís Blanch, ha agraït “la trajectòria de tots els professionals de CEE que ha contribuït al desenvolupament de l’I3PT”

El Dr. Gabriel Gili,  director del CCE i  professional del Parc Taulí des de fa 45 anys, ha fet un recorregut històric d’aquest centre creat el 1970 i fundat pel Dr. José Domingo Pech. El CCE porta més de quaranta anys dedicant-se a la microcirurgia i durant els cinquanta anys en actiu s’han realitzat, entre altres, més de 200 plans experimentals, 5.000 històries i 259 tesines, l’inici de la cirurgia de trasplantaments (ronyó, pulmó cor, fetge, etc.), la cirurgia robotitzada per laparoscòpia, la robòtica aplicada a la microcirurgia, les pràctiques de cursos internacionals, com el D.S.T.C (Definitive Surgical Trauma Care) organitzat per la “International Association for trauma surgery and intensive care”, les proves pel respirador per la pandèmia COVID, cursos d’ecografies, pràctiques de cirurgia amb cadàver i els tallers pràctics.

L’acte ha comptat amb la conferència “La Cirurgia Experimental com a eina d’aprenentatge de tècniques quirúrgiques en el pacient politraumàtic” a càrrec del Professor Dr. Salvador Navarro, degà de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona. L’acte ha conclòs amb la intervenció del vicepresident de la Mútua Sabadellenca, Fundació Privada, Josep M. Gili qui ha anuncia que “a partir del mes d’octubre aquesta Fundació s’incorporarà a la prestigiosa Fundació Parc Taulí, finalitzant l’antiga Mútua Sabadellenca”.

Amb motiu dels 50 anys del Centre, els assistents han realitzat una visita a les seves instal·lacions on han pogut veure com es treballa i la presentació d’un exoesquelet i una pròtesi elèctrica.

Els cursos de microcirurgia tenen un any de durada estan dirigits pel doctor Alexandre Berenguer del Servei de Traumatologia. Es fan tres cursos, el teòric pràctic de tècnica microquirúrgica de duració d’un any, el bàsic i per instrumentistes d’infermeria. Els alumnes que superen l’examen i presenten una tesina, reben un diploma atorgat pel Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, com a experts en Microcirurgia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.