El Parc Taulí formarà un dels tres primers residents de Catalunya de la nova especialitat de Psiquiatria Infantil i de l’Adolescència

El Parc Taulí formarà un dels tres primers residents de Catalunya de la nova especialitat de Psiquiatria Infantil i de l’Adolescència 1080 576 Actualitat Parc Taulí

L’agost de 2021 el BOE va publicar l’aprovació de la nova especialitat de Psiquiatria Infantil i de l’Adolescència i el 2023 comencen la seva formació els primers residents. En aquesta primera fase hi haurà 20 places a tot l’Estat espanyol, tres a Catalunya, una d’elles atorgada al Parc Taulí.

La cap de Salut Mental Infanto-juvenil, Dra. Montse Pàmias, destaca el valor de la nova especialitat en psiquiatria infantil com a un cos de coneixement diferencial i el fet d’obtenir una de les tres primeres places de formació atorgades a Catalunya: “Es una gran notícia tant per l’àrea de salut mental com per l’àrea materno-infantil, ja que tindrem un resident per a salut mental que també es formarà en pediatria”. Pàmias assenyala que l’equip de professionals del seu àmbit ha treballat per acomplir els criteris necessaris per obtenir la plaça de formació en la nova especialitat.

L’equip de salut mental infantil i juvenil el conformen 16 psiquiatres infantils (un d’ells al Servei de Pediatria) 15 psicòlegs clínics, quatre treballadores socials, dos educadors socials i el personal d’infermeria dels diferents àmbits que treballen en els diferents espais assistencials: la planta d’hospitalització que ofereix atenció a tot el Vallès Occidental, que properament estrenarà nova ubicació a la tercera planta de l’hospital; l’hospital de dia general i, a l’octubre, disposarem de l’hospital de dia de trastorns de la conducta alimentària; programes comunitaris (programa Guia, d’Atenció a les crisis, d’Atenció a les escoles); el Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil de Sabadell (CSMIJ) i el CSMIJ de Ripollet que donen suport a 16 Àrees Bàsiques de Salut.

A banda de l’activitat docent habitual que porten a terme els professionals s’oferirà , a partir de curs 2023-2024, una assignatura optativa de psiquiatria infantil a la UAB.

En l’àmbit de l’activitat de recerca, des de Salut Mental Infantil i Juvenil es participa en diferents estudis competitius en el marc del CIBERSAM i es col·labora en diferents assajos clínics farmacològics, entre altres activitats científiques.

La Dra. Pàmias assenyala que “tant el treball dels professionals com la infraestructura i l’activitat investigadora justifiquen els criteris requerits per aconseguir la plaça de la formació al Parc Taulí de la nova especialitat de Psiquiatria Infantil i de l’Adolescència”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.