El Parc Taulí incorpora la cesària respectada en l’atenció al part

El Parc Taulí incorpora la cesària respectada en l’atenció al part 1080 721 Actualitat Parc Taulí

L’equip de professionals del Servei de Ginecologia i Obstetrícia (GiO) del Parc Taulí, pioner en la recuperació de l’atenció natural al part normal, treballa per a la millora contínua en l’atenció que es presta a totes les dones i les seves famílies durant el procés d’embaràs i el part. En aquest context, el Servei de GiO ha incorporat la cesària respectada com a part del programa d’humanització a l’atenció al part quan aquest ha de ser mitjançant cesària.

En aquest tipus de cesària la dona pot escollir aspectes clau del naixement del seu nadó que fins ara únicament es contemplaven en els parts vaginals. Així, en la cesària respectada, la dona pot decidir si vol veure la sortida de la criatura, si vol ser ella qui acabi de treure al nadó, si vol tenir-lo al seu pit immediatament i quant de temps, si vol que el seu acompanyant talli el cordó umbilical, si vol una llum tènue o una música especial, entre d’altres.  Es tracta d’una opció amb garanties de seguretat tant per la mare com per al nadó, afavoreix el vincle mare-nadó i la lactància materna.

L’opció d’escollir el part per cesària respectada està adreçada a les dones (majors d’edat) amb una gestació a terme i única que hagin de tenir la criatura per cesària, sigui de manera programada o durant el transcurs del part.

L’any 2021 al Parc Taulí vam atendre 2.029 parts, dels quals 81,4% van ser vaginals i el 18,6% van ser cesàries. El 10% del total van ser parts naturals (sense anestèsia).

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.