El Parc Taulí estrena el nou Hospital de Dia de Trastorns de Conducta Alimentària per a adolescents i joves

El Parc Taulí estrena el nou Hospital de Dia de Trastorns de Conducta Alimentària per a adolescents i joves 1080 810 Actualitat Parc Taulí

El Centre Salut Mental Infantojuvenil (CSMIJ) del Parc Taulí estrena aquests dies el nou servei d’Hospital de dia per a adolescents i joves amb Trastorns de Conducta Alimentària (TCA). El nou dispositiu té capacitat per a 15 places, que suposen el 40% de les places públiques d’aquestes característiques disponibles a la província de Barcelona, i el 20% de tota Catalunya. Els casos de TCA en adolescents i joves s’han disparat els darrers anys, especialment a partir de la pandèmia, i afecta de manera majoritària a noies.

El nou servei compartirà els espais de l’actual Hospital de Dia de Salut Mental Infantojuvenil (amb activitat al matí), i s’oferirà en la franja horària de tardes, de 14.30 a 21 h. S’hi atendran pacients entre els 12 i els 18 anys, amb continuïtat fins els 24. Els adolescents i joves atesos en aquest programa hauran de ser derivats des d’Hospitalització d’aguts de Salut Mental Infantojuvenil, des del programa TCA del CSMIJ del Parc Taulí, i també des d’altres CSMIJ de l’àrea de referència.

 

Fins ara ja s’oferia servei d’hospital de dia a aquests pacients, però se’ls atenia juntament amb altres adolescents i joves amb altres patologies. Per això, la psiquiatra infantojuvenil i coordinadora de programes específics del CSMIJ del Parc Taulí, Ester Ventura, considera que “ara millorarem moltíssim la qualitat assistencial d’aquests pacients, perquè rebran una intervenció molt més específica, amb professionals especialitzats en aquests tipus de trastorn”.

Per a la seva atenció tindran a la seva disposició un equip de professionals amb diferents perfils (psiquiatria, psicologia, infermeria especialitzada en salut mental, tècnic auxiliar d’infermeria, docència, teràpia ocupacional i treball social).

És de destacar que, com és habitual en els programes d’altres patologies de salut mental infantojuvenil, en el seu abordatge es treballa de manera integrada amb les famílies mitjançant diferents activitats, com el grup psicoeducatiu de pares i, en aquest cas, el Family Meal (trobada mensual on cada família portarà algun àpat per a compartir amb tot el grup), entre d’altres.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.