Equip de la Unitat de Genoll del Parc Taulí

El Parc Taulí incorpora la cirurgia robòtica en les intervencions de pròtesi de genoll

El Parc Taulí incorpora la cirurgia robòtica en les intervencions de pròtesi de genoll 1080 698 Actualitat Parc Taulí

La Unitat de Genoll del Parc Taulí ha estrenat aquests dies el robot ROSA (Robotic Surgical Assistent) en les intervencions de pròtesis de genoll. El seu ús aporta una millora en la precisió d’aquesta tècnica quirúrgica i, per tant, suposa un salt qualitatiu per als pacients amb artrosi de genoll que han de ser sotmesos a aquesta cirurgia.

El robot ROSA compta amb un braç robotitzat i un programari sofisticat que permet realitzar una anàlisi continua de les dades i guia el cirurgià durant la col·locació de les pròtesis articulars. A tot l’Estat hi ha 20 robots ROSA a diferents hospitals i, d’aquests, vuit es troben a hospitals catalans, entre ells el Parc Taulí.

El director del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia del Parc Taulí, Xavier Pelfort, destaca que l’aplicació de la cirurgia robòtica en la implantació de la pròtesi de genoll “aporta una major precisió a la cirurgia així com tota la informació de l’estat dels lligaments, a la vegada que disminueix el marge d’error durant la intervenció quirúrgica i algunes de les possibles complicacions postoperatòries”’.

El Dr. Pelfort destaca que aquest robot està pensat per la cirurgia de primera pròstesi de genoll, però en un futur proper, possiblement l’estiu del 2023, es podrà aplicar a la cirurgia de maluc. El perfil de pacient candidat a la intervenció amb el robot ROSA és tot aquell pacient amb una artrosi de genoll que requereix una pròtesi primària.

L’equip de  la Unitat de Genoll realitza anualment una mitjana de 500 intervencions quirúrgiques de patologia de genoll, que inclouen la patologia meniscal, traumàtica, cartilaginosa, de fractura i esportiva. D’aquestes intervencions, entre 250-300 són d’implantació de pròtesi de genoll.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.