Imatge del nou quiròfan del CQA

El Centre Quirúrgic Ambulatori (CQA) del Parc Taulí estrena nou quiròfan

El Centre Quirúrgic Ambulatori (CQA) del Parc Taulí estrena nou quiròfan 1080 608 Actualitat Parc Taulí
  • El cinquè quiròfan del CQA ha començat a funcionar aquest matí amb l’objectiu d’incrementar un 20% les intervencions quirúrgiques sense necessitat d’hospitalització
  • El nou quiròfan evitarà la derivació de pacients a altres centres hospitalaris

Aquest matí ha entrat en funcionament el nou quiròfan del Centre Quirúrgic Ambulatori (CQA) del Parc Taulí. Amb aquesta nova incorporació, el CQA passa de quatre a cinc quiròfans per poder realitzar els procediments quirúrgics de caràcter ambulatori. És a dir, aquelles intervencions que no necessiten l’hospitalització del pacient.

El CQA va realitzar durant el 2022 més de 7.900 intervencions quirúrgiques. Ara, amb l’entrada en funcionament del cinquè quiròfan s’estima que s’incrementarà un 20% l’activitat. D’aquesta manera, el Taulí podrà assumir totes les intervencions quirúrgiques ambulatòries, evitant la derivació dels pacients a altres centres hospitalaris.

Aquest canvi en el procediment serà molt beneficiós, tant per al pacient, que serà  intervingut en el seu centre de referència; com per al professional, que podrà fer un seguiment més proper del seu pacient.

Tot i que l’objectiu del CQA és donar resposta al pacient amb indicació quirúrgica, però sense necessitat d’ingrés. Aquesta nova infraestructura també permetrà créixer en altres projectes com són l’ambulatorització d’intervencions d’alta complexitat o la resposta a pacients amb urgències quirúrgiques traumatològiques, no tributaris d’ingrés hospitalari. Això vol dir que també tindrà un impacte directe en els serveis d’oftalmologia, cirurgia general, cirurgia pediàtrica, urologia o traumatologia.

L’ampliació de quiròfans al Centre Quirúrgic Ambulatori forma part del pla estratègic de millora de l’assistència quirúrgica al Parc Taulí. Amb l’objectiu principal de continuar aportant valor, augmentant la resposta assistencial del professional sanitari cap al pacient i garantir una recuperació ràpida i beneficiosa de les persones en el seu entorn domiciliari.

 

*Us adjuntem imatges del nou quiròfan: https://we.tl/t-yIuNEw9Z1S

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.