Salut presenta una inversió de 76,9 milions d’euros en el nou Hospital Parc Taulí

Salut presenta una inversió de 76,9 milions d’euros en el nou Hospital Parc Taulí 1080 720 Actualitat Parc Taulí

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha presentat aquest matí el conjunt d’inversions a l’Hospital Parc Taulí per al període 2022-2023, que sumen un total de 76,9 milions d’euros. Aquests diners permetran ampliar i modernitzar les instal·lacions de l’hospital i incrementar l’accessibilitat de la ciutadania a l’atenció sanitària. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrès, i representants de les entitats veïnals i dels agents socials i econòmics de la ciutat.

“La inversió és una aposta molt important per millorar la capacitat resolutiva de l’Hospital Parc Taulí -ha dit el conseller –amb uns professionals de primeríssim nivell i una àrea de referència de 450 mil persones, l’hospital necessitava més dimensió”. Els nous espais i els nous equipaments tecnològics permetran que el Taulí incrementi un 20% l’activitat quirúrgica i un 37% les proves diagnòstiques, alhora que reduirà un 8% les llistes d’espera de consultes externes.

“Però la solució a la pressió assistencial no passa només per incrementar l’activitat hospitalària sinó també per reforçar l’atenció primària i l’atenció intermèdia”, ha subratllat el conseller. “L’objectiu és que la ciutadania tingui el nivell d’accessibilitat que cal”.

En la seva intervenció, el titular de Salut Balcells ha agraït l’esforç dels professionals i la complicitat de l’Ajuntament i les institucions i ha anunciat que l’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí (I3PT) ha aconseguit l’acreditació com a Instituto de Investigación Sanitaria que atorga el Ministerio de Ciencia e Innovación, a través de l’Instituto de Salud Carlos III. “Amb aquesta acreditació l’I3PT ja forma part de l’elit de la recerca i la innovació de tot l’Estat”, ha assegurat.

Sis nous quiròfans al desembre

Per fer realitat el projecte d’ampliació i millora de l’Hospital Parc Taulí, aquest any 2023 està prevista una inversió de 47,3 milions d’euros, dels quals 45 milions són finançats pel Servei Català de la Salut i 2,3 per l’Ajuntament de Sabadell.

Entre les inversions 2023 destaca l’ampliació i reforma de la Unitat de Cures Intensives (UCI) a la primera planta de l’edifici Frontal Gran Via i la construcció de 6 nous quiròfans, a la segona planta del mateix edifici. Amb aquestes obres, que acabaran a finals de 2023, l’hospital passarà de tenir 8 quiròfans a tenir-ne 14. A més, aquest mes de març s’ha estrenat un nou quiròfan de cirurgia ambulatòria.

El 2023 també estan previstes actuacions a l’edifici Taulí: un nou gabinet d’endoscòpies que entrarà en funcionament el novembre i una nova àrea d’observació al Servei d’Urgències, amb 30 llits nous, disponibles a finals d’any. Així mateix, el mes de maig s’obriran les noves consultes externes de pediatria a l’edifici Santa Fe.

L’any 2022, l’edifici Ripoll i el CAP Can Llong

L’any 2022 la inversió a l’hospital Parc Taulí va ser de 29,6 milions d’euros, finançats pel Servei Català de la Salut. L’actuació més important va ser el nou edifici Ripoll, inaugurat el maig pel president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia. Aquest nou mòdul hospitalari va ser projectat pel Govern durant la pandèmia de la Covid-19 i ha permès disposar de més capacitat i espais. Disposa de 96 llits repartits en 3 plantes: 32 llits de semicrítics a la primera planta; 32 llits d’hospitalització quirúrgica a la segona i 32 llits d’hospitalització pediàtrica a la tercera.

El desembre de 2022 el Consorci Corporació Sanitària Parc Taulí també va inaugurar el Centre d’Atenció Primària (CAP) Can Llong, que dona resposta a l’increment de població de l’Àrea Bàsica de Salut Sabadell 4B (Can Rull) i garanteix una major proximitat en l’atenció.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.