La Jornada del Dia Internacional de la Infermeria al Parc Taulí posa en valor els nous rols de l’equip d’Infermeria

La Jornada del Dia Internacional de la Infermeria al Parc Taulí posa en valor els nous rols de l’equip d’Infermeria 1080 720 Actualitat Parc Taulí
  • La jornada s’ha centrat en els nous perfils d’infermeria i en les seves experiències professionals a diversos àmbits assistencials

L’Auditori del Parc Taulí ha acollit avui la celebració del Dia Internacional de la Infermeria amb la participació de més de 200 professionals. La trobada s’ha centrat en tres lemes: Fem el que diem; Diem el que fem; i Gaudim del que fem.

La trobada ha consistit en cinc taules on s’han donat a conèixer la diversitat de funcions i àmbits on els professionals d’infermeria tenen un rol essencial en l’activitat assistencial. També hem conegut algunes de les noves figures infermeres: la infermera de suport al pacient amb cura complexa; la infermera de suport al pacient amb necessitats d’accés venós; l’equip de la Unitat Assistencial de Resolució Avançada (ARA) ; l’auxiliar sanitari de suport de les unitats d’hospitalització ; les TCAIS amb suport transversal a les unitats i la consulta d’infermeria al pacient oncohematològic.

La inauguració de l’acte ha anat a càrrec de la directora general, Anna Aran, i de la directora de l’equip d’Infermeria, Noemí Obregón. La Dra. Aran ha volgut ressaltar que “volem una Corporació en la qual potenciem les competències dels professionals, necessitem invertir en formació, créixer professionalment en la pràctica clínica en recerca i docència. El nostre sentit de ser com a professionals és l’assistència per a curar i per tenir cura dels nostres pacients d’una forma integral”. Per la seva banda, la Dra. Obregón ha remarcat que la jornada d’avui “és una oportunitat per posar en valor el treballs dels equips d’infermeria, compartir les experiències així com donar a conèixer les bases de la nova infermeria al Parc Taulí.

La jornada s’ha iniciat amb la conferència inaugural “La comunicació en el món sanitari” del professor i expert en comunicació, Joan Elías. En la seva eloqüent intervenció, Elías ha remarcat que “una organització s’ha de basar en l’eficàcia i l’eficiència, però el respecte  i la cordialitat són aspectes cabdals per tractar bé a les persones, així com la consistència o capacitat per mantenir el que diem amb el que fem”.

D’altra banda, la presidenta del Col·legi Oficial d’Infermeres de Barcelona, Paola Galbany també ha impartit una conferència centrada en el treball en equip i en la digitalització de les cures infermeres, incidint en el fet que “ara encarem una revolució tecnològica que tindrà conseqüències en la manera en què treballem i ens formen; la intel·ligència artificial tindrà un impacte en la forma de fer les cures”.

En el decurs de l’acte, la vicepresidenta de l’Associació d’Infermeres Jubilades han presentat l’entitat i un resum de les activitats del primer any de funcionament, així com l’anunci de la propera assemblea per al pròxim 25 de maig.

L’acte de clausura ha comptat amb la col·laboració i l’humor de l’Eugènia Casanova, actriu i TCAI del Parc Taulí que ha protagonitzat la paròdia “Diversitat al món infermer”.

La directora assistencial, la Dra. Rocío Cebrián, i l’adjunta a la Direcció de l’equip d’Infermeria, Carme Quiñoa han tancat la jornada. La Dra. Cebrián ha agraït l’assistència a tot el personal i a les organitzadores de la jornada, destacant que “és molt important donar visibilitat a tots els àmbits professionals que formen l’equip d’infermeria del Parc Taulí”. Per la seva banda, Quiñoa ha mostrat la seva satisfacció per l’èxit de la jornada, destacant que “som un equip increïble que treballem i lluitem molt cada dia i ho continuarem fent”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.