La Unitat de Salut Internacional i Consell al Viatger del Parc Taulí celebra el seu 20è aniversari

La Unitat de Salut Internacional i Consell al Viatger del Parc Taulí celebra el seu 20è aniversari 1000 469 Actualitat Parc Taulí

Aquest mes d’agost la Unitat de Salut Internacional i Consell al Viatger del Parc Taulí celebra el seu 20è aniversari. L’agost del 2003 el Dr. Bernat Font va crear aquesta unitat, la primera al Vallès Occidental, en observar un canvi de tendència de la població a l’hora de viatjar i la necessitat d’un servei específic sobre medicina tropical.

 

La Dra. Ma Luisa Machado, coordinadora de la Unitat ha destacat que “el Dr. Font va ser un pioner. Va veure la necessitat de crear aquesta unitat i les dades li van donar la raó. El 2007, en quatre anys ja ateníem més de 2.000 viatgers”. Unes dades que es van anar mantenint fins al 2019 que els professionals de salut internacional van atendre gairebé 3.000 persones.

 

Amb la pandèmia hi va haver una baixada de visites, però l’any passat ja es va recuperar la demanda d’informació, per la unitat hi van passar uns 2.000 viatgers. I aquest any, podem confirmar que s’ha recuperat la normalitat”, assegura la Dra. Machado.

 

Aquesta Unitat també ha anat evolucionant durant aquests anys. La seva coordinadora ha explicat que “estem més connectats amb el viatger per fer un millor seguiment. No només ens centrem en la visita d’abans del viatge; sinó també, a posteriori, per saber si hi ha hagut algun problema de salut en el viatge”.

 

La Unitat de Salut Internacional i Consell al Viatger del Parc Taulí ofereix els seus serveis com a centre de vacunació internacional i de conseller en atenció sanitària al viatger. La unitat està integrada en el Programa Poblacional de Malalties Infeccioses del Parc Taulí.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.