Dia Mundial Glaucoma

El Parc Taulí fa visible el Glaucoma fent proves oculars al vestíbul de l’hospital per a la seva detecció precoç

El Parc Taulí fa visible el Glaucoma fent proves oculars al vestíbul de l’hospital per a la seva detecció precoç 1080 586 Actualitat Parc Taulí

En el marc del Dia Mundial del Glaucoma, l’equip del Servei d’Oftalmologia del Parc Taulí ha fet 288 proves oculars per a fer una detecció precoç del glaucoma i ajudar a fer visible aquesta malaltia silenciosa. Durant la realització de les proves, 34 persones han estat derivades al Servei d’Oftalmologia.

L’equip del Servei d’Oftalmologia encarregat de fer aquestes proves ha estat una oftalmòloga, dues optometristes, una TCAI, un resident d’Oftalmologia i una estudiant de medicina.

Tant el glaucoma com la hipertensió ocular no provoquen cap símptoma visual, fins que malaltia està molt avançada. El glaucoma és una neuropatia òptica irreversible que es pot controlar amb tractament: gotes, làser o cirurgia. Però, si no es tracta i no es detecta ràpidament, pot causar ceguera irreversible. El Parc Taulí realitza entre 80 i 90 visites setmanals a pacients amb glaucoma per fer el seguiment de la malaltia.

Amb aquesta iniciativa, els professionals del Parc Taulí han volgut conscienciar a la població de la importància de fer revisions oftalmològiques periòdiques per poder fer una detecció precoç i prevenir la malaltia, ja que la visió que es perd per culpa del glaucoma no es pot recuperar.

2 comments
 • Miguel

  Hola,

  Abans de realitzar activitats per “conscienciar a la població de la importància de fer revisions oftalmològiques periòdiques” estaria bé revisar els criteris de derivació als serveis d’Oftalmologia. Sense entrar en detalls, faig èmfasi en l’exemple de la pèrdua d’agudesa visual progresvia a l’adut, ja que a l’usuari no se li ofereix valoració oftalmològica (i per tant un diagnòstic) fins que no és mínim del 0.4.

  Les “revisions oftalmològiques periòdiques” simplement no es realitzen al sistema sanitari públic. Aquesta activitat i notícia, no aporta cap benefici a la població, únicament és sensacionalista.

  Atentament,
  Miguel

  PD: Aquesta opinió no canvia el fet que estic molt content amb l’atenció que sempre he rebut a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.