VIII Jornada Salut Mental

VIII Jornada ‘La Salut Mental la Fem entre Tots’ sobre depressió i prevenció del suïcidi: #TrioLaVida

VIII Jornada ‘La Salut Mental la Fem entre Tots’ sobre depressió i prevenció del suïcidi: #TrioLaVida 1080 720 Actualitat Parc Taulí

El Parc Taulí ha celebrat avui la VIII Jornada “La Salut Mental la Fem entre Tots” sobre depressió i prevenció del suïcidi, on s’ha abordat la Depressió Major (DM) des de diferents àmbits i edats (adolescents i adults).

La Jornada ha estat inaugurada per la regidora de Salut de l’Ajuntament de Sabadell, Sílvia Garcia; el director del servei d’Atenció Primària del Vallès Occidental, Josep M. Bonet; i el director de Salut Mental del Parc Taulí, Dr. Diego Palao.

Durant la benvinguda, tots tres han destacat la importància de treballar i abordar conjuntament els problemes derivats de la salut mental, fent una actuació més integral. El Dr. Palao ha insistit en la importància de tenir “plans i estratègies per treballar de forma més alineada”. També ha subratllat la importància de la feina conjunta amb l’Atenció Primària per introduir nous projectes i iniciatives que ajuden a fer una detecció precoç.

En aquest sentit, el director de Salut Mental ha explicat que des del Parc Taulí s’està treballant en el projecte E-Salut per posar a l’abast aplicacions digitals que complementin l’atenció assistencial que reben els pacients de salut mental i garantir una millor entrada de la població al sistema de salut.

Tot seguit, ha començat la primera taula moderada per la cap d’àrea de Salut Mental Infanto-Juvenil, Dra. Montse Pàmias, que s’ha centrat a fer una valoració de la situació dels adolescents, en l’àmbit de la salut mental, garantint una prevenció. La Dra. Pàmias ha assegurat que “és molt important treballar amb ells per empoderar-los i fer-los més forts. D’aquesta manera podem tenir una societat més forta en el futur”.

La segona taula, moderada per la directora de Salut Mental d’Adults del Parc Tauli, Virgínia Soria, ha posat el focus en l’atenció integral de la depressió i les teràpies que es poden desenvolupar, on el Parc Taulí és un referent en oportunitats terapèutiques.

La tercera taula ha estat sobre la prevenció del suïcidi des d’Emergències Mèdiques, que ha comptat amb la moderació del psicòleg del 061-SEM, Andrés Cuartero.

La VIII Jornada sobre depressió i prevenció del suïcidi ha finalitzat amb la conferència sobre ‘Postvenció amb els supervivents del suïcidi: una necessitat imperiosa’, impartida per la presidenta de l’associació de supervivent Després del suïcidi, Cecília Borràs, que ha explicat la importància de centrar esforços per ajudar els supervivents (persones que han perdut un familiar o amic per suïcidi). Borràs ha explicat que durant aquests 12 anys, la seva associació ha atès 5.200 persones, unes 300-400 persones anualment.

La cloenda ha estat a càrrec de la directora general del Parc Taulí, Anna Aran, i el president de l’Associació Salut Mental Sabadell, Ricard Tolosa. La Dra. Aran ha reivindicat la importància d’una atenció integral de les persones amb depressió major, orientada a la recuperació funcional i comptant amb la implicació i complicitat de familiars i la xarxa comunitària.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.