La dieta mediterrània: patró alimentari, estil de vida saludable, equilibrat i sostenible
- Post Tags:
- Endocrinologia i Nutrició
- Posted In:
- Notícia
La dieta mediterrània és un model alimentari reconegut per la comunitat científica internacional pel seu equilibri nutricional.
Es caracteritza pel seu consum majoritari de fruites i hortalisses fresques de temporada. Així com la combinació de llegums, fruita seca, cerals integrals (pa, pasta, arròs. Etc) i tubercles com la patata, l’oli verge i, en menys quantitat i freqüència, de làctis, peis i ous, seguit de carns (preferiblement blanques i magres). Evitant el consum de productes ultraprocessats. A més de fer activitat física moderada. Aquesta combinació converteix la dieta mediterrània en un patró alimentari i un estil de vida dels més saludables, equilibrats i sostenibles del món. Fins i tot, la UNESCO (Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura) la va declarar el 2010 Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.
Aprofitant el Dia Mundial de la Dieta Mediterrània, un equip de nutricionistes del Parc Taulí ha fet unes activitats durant el matí per donar a conèixer la riquesa d’aquesta dieta. S’ha animat a la gent a combinar diferents aliments (de plàstic) per fer un àpat saludable. També hi ha hagut la possibilitat de mesurar la força muscular amb un dinamòmetre, per saber quina era la seva salut muscular.
Totes les persones que s’han apropat a l’estand han estat obsequiades amb informació i una peça de fruita.


