Segona Reunió Anual del Grup Vinculat CIBERSAM Neurociències Parc Taulí i del I Workshop Col·laboratiu de la Unitat de Recerca en Neurociència Traslacional I3PT-INc-UAB

869 299 Sol Fernández Gonzalo

El passat 5 de juliol es va realitzar la Segona Reunió Anual del Grup Neurociències Parc Taulí, vinculat CIBERSAM dirigit pel Dr. Diego Palao, director executiu de Salut Mental. En la mateixa data es va portar a terme el I Workshop Col·laboratiu entre investigadors clínics de la Coorporació Parc Taulí (CPT) i bàsics de lnstitut de Neurociències de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), per a posar en martxa  la Unitat  de  Recerca en Neurociència Traslacional I3PT-INc- UAB.

L’objectiu d’aquesta experiència va fer possible la creació  d’ un entorn col•laboratiu per a la trobada de sinèrgies entre investigadors clínic i bàsics d’ambdues institucions. Els grups de treballs es van dividir en les tres àrees de conneixement: Salut Mental, Neurologia i malalties neurodegeneratives i Malalties Minoritaries. La participació per part dels professionals de l’Hospital Parc Taulí, del Institut de Recerca e Innovació Parc Taulí (I3PT) i del Institut de Neurociències (INc) de la UAB va ser molt alta i molt activa en la recerca d’oportunitats de desenvolupar projectes conjunts en neurociències, amb una valoració final molt satisfactòria.

Aquesta experiència pretén ser la primera d’una sèrie d’iniciatives per al foment de la investigació transversal i d’excel·lència en Neurociències,  que consolidin els vincles en recerca entre el I3PT i l’INci potenciant el desenvolupament de nous projectes conjunts amb el focus posat en la millora dels resultats en salut de les persones afectes. La nova Unitat de Neurociències Traslacional pot convertir-se en una plataforma poderosa que traslladi els resultats del  coneixement del laboratori als pacients.

 

Sol Fernández Gonzalo

Sol Fernández Gonzalo és investigadora de l'I3PT i col·labora amb els serveis de Salut Mental i de Medicina Intensiva. És Doctora, experta en Neuropsicología Clínica, professora associada de Psicologia a la UAB i membre del grup vinculat CIBERSAM (GCV16/SAM/1). El seu interés són les alteracions cognitives i psicopatològiques dels pacients crítics amb ventilació mecànica.

Totes les entrades de: Sol Fernández Gonzalo

Deixar una resposta

El teu compte de correu no es publicarà.