Salut Mental
i Addiccions

Unitat de Neurociències Traslacional I3PT - UAB

Qui som

Qui som

La Unitat de Neurociències Traslacional és una plataforma de col·laboració entre investigadors clínics i bàsic de l'Institut d'Investigació i Innovació Parc Taulí (I3PT) i de l'Institut de Neurociències de la UAB (INc-UAB). És mitjançant aquesta estructura que l'INCs reconeix a l'Àrea de Neurociències i Salut Mental de l'I3PT com a Unitat Associada de Recerca de la UAB.

L'Institut de Neurociències de la UAB (INc-UAB) està format per neurocientífics que estudiem com funciona el cervell sa i amb malalties. Les especialitats dels més de 200 membres dels grups de recerca de l’INc s’emmarquen dins d’aquestes àrees estratègiques: Neurodegeneració i Envelliment, Neurodegeneració i Reparació i Neurociència Conductual. L’INc publica més de 100 articles científics a l’any a les revistes més prestigioses en Neurociència i els seus investigador obtenen finançament públic i privat tant nacional com internacional. A més, disposem d’uns serveis d’Histologia, cultiu cel·lular, microscopia, conducta i estereotàxia que donen suport a investigadors del nostre institut i d’altres institucions públiques i privades. Els nostres objectius principals són l’excel·lència en l’estudi dels sistema nerviós, potenciar la investigació traslacional i transferir aquest coneixement a la societat. Per tal d’entendre les bases del funcionament del cervell utilitzem tant models animals, cultius cel·lulars, models computacionals i estudis en humans.

Les àrees estratègiques de l'INc són:

  • Cognitive Disorders in aging and Neurodegeneration
  • Motor disorders of the Nervous System

Objectius

Objectius

Els objectius de la Unitat de Neurociència Traslacional són:

  • Desenvolupar projectes per a millorar el coneixement de les bases neurobiològiques dels trastorns neuropsiquiàtrics i neurològics per equips de recerca mixtes, que realitzin la validació clínica dels resultats obtinguts en la recerca bàsica, la identificació de biomarcadors aplicables a la detecció, el diagnòstic, la terapèutica i l’avaluació pronòstica d’aquests trastorns.
  • Desenvolupar projectes de recerca que requereixen una avaluació psicofisiològica, neurofisiológica i/o neurocognitiva sistemàtica i eficient, en l’estudi de trastorns del neurodesenvolupament, trastorns neuropsicquiàtrics i en els efectes de tractaments amb efecte psicoactius.
  • Potenciar la docència pre i postdoctoral en recerca de neurociència traslacional, per la formació d’investigadors d’excel·lència.