Foto de l'equip de professionals de la Unitat VMNI

El Comitè d’Acreditació de la ‘Sociedad Española de Neumología y Cirugía Torácica’ (SEPAR) ha acreditat a la Unitat de Ventilació Mecànica no Invasiva domiciliària (VMNI) de l’Hospital de Sabadell com a Unitat d’Alta Complexitat amb la qualificació d’excel·lent. Aquesta acreditació és el reconeixement del compliment dels estàndards de qualitat establerts per la pròpia SEPAR en base a una escala de 36 criteris.

Els pacients candidats a tractament amb VMNI són malalts amb insuficiència respiratòria crònica, secundària a diverses patologies - malaltia obstructiva crònica, patologies de la caixa toràcica, síndrome d’hipoventilació-obesitat, principalment - que porten tractaments amb ventiladors en el seu domicili i que són controlats a la Unitat VMNI.

Aquests pacients reben assistència clínica a l’Hospital de Sabadell i el control tècnic dels ventiladors el reben al seu domicili, mitjançant una empresa externa prestatària de teràpies respiratòries a domicili. Actualment s’atenen al Parc Taulí 180 pacients, i cada any s’incorporen 35 nous pacients aproximadament.

La Ventilació Mecànica No Invasiva consisteix en l’assistència ventilatòria sense necessitat d’intubació traqueal, que manté les funcions fisiològiques com la fonació, l’expectoració i la deglució. L’objectiu de la VMNI, a més de tractar la insuficiència respiratòria, és millorar la qualitat de vida del pacient i disminuir les aguditzacions que condicionen més dies d’hospitalització.

L’equip assistencial de la Unitat VMNI del Parc Taulí el formen quatre pneumòlegs, dues infermeres i un fisioterapeuta. Els dispositius assistencials per fer diagnòstic, tractament i seguiment d’aquests pacients al Parc Taulí es concentren en una consulta de seguiment de possibles candidats al tractament, la planta d’hospitalització i hospital de dia de Pneumologia.


 

ARA DESTAQUEM

Consulta aquí tota la informació

 
 
 
 
 
 
 

AGENDA

 • 27 Sep 2021

  Màster, Postgrau i Curs d’Especialització en Intel·ligència Artificial en Salut

  Formació dirigida a clínics interessats en conèixer com s’aplica la IA en salut i fer recerca amb les dades que tenen accés als seus llocs de treball, historials clínics i altres dades que recullen als serveis on treballen.
 • 22 Sep 2021

  Potenciant la salut amb intel·ligència artificial

  L’objectiu és descobrir el potencial que té la Intel·ligència Artificial avui en dia i com la podem aprofitar per avançar el coneixement en l’àmbit de la salut. A càrrec de Laura Ruiz Dern, Grup de Digital Health Data Analytics en Medicina (Eurecat).
 • 8 Sep 2021

  Vacunació contra la COVID-19 sense cita prèvia

  Les persones de més de 40 anys que no estiguin vacunades podran fer-ho al Parc Taulí amb una única dosi de Janssen i sense demanar cita prèvia. Tots els dimecres, de 8 a 14 h, fins el 6 d'octubre.
 • 6 Aug 2021

  Sessió informativa per a futures mares i pares

  Sessió informativa telemàtica (aplicació Zoom) sobre el Programa d'Atenció al Part, realitzada per una llevadora de sala de parts. En la sessió es tracten temes pràctics sobre l'assistència hospitalària al final de l'embaràs, el part i el postpart, i es pot veure la sala de parts mitjançant vídeos i fotografies. Tots els divendres, de 15:30h a 17:30h.