Notícies

Tres projectes amb participació d’investigadors del Parc Taulí reben més d’un milió d’euros de finançament de La Marató de TV3 contra la COVID-19

La Marató de TV3 ha anunciat fa pocs dies els projectes de recerca que seran finançats amb els fons recaptats a l’edició especial de 2020, dedicada a la lluita contra la COVID-19, i que s’ha tancat amb un marcador de prop de 14 milions d’euros. A la convocatòria d'enguany s'hi han presentat 229 propostes, de les quals se n'han seleccionat 36. Tres d’aquests projectes compten amb la participació d'investigadors de l’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí (I3PT), dos d’ells com a investigadors principals.

Llegeix més...

Publicació de l’anunci previ a la licitació del projecte EcoQUIP+

L’institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí (I3PT) i l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) participen en el projecte europeu EcoQUIP+. L’objectiu del projecte és, dins d’un marc de compra pública d’innovació, trobar solucions que incrementin l’eficiència, la qualitat i la sostenibilitat ambiental en els hospitals.

Llegeix més...

La Unitat de Patologia Mamària del Parc Taulí estrena un espai web d’informació sobre càncer de mama

El nou espai web està estructurat en diversos apartats amb la finalitat d’ informar de manera pràctica sobre la patologia mamària, especialment centrada en el càncer de mama, el seu diagnòstic, els diferents tractaments, els dispositius assistencials requerits, així com eines per l’abordatge emocional de la malaltia, entre d’altres aspectes.

Llegeix més...

'Què ens ha deixat la COVID-19?', a càrrec del Dr. Manel Cervantes i la Dra. Amàlia Moreno, al proper Cafè Científic de Sabadell

El proper dimarts, 15 de juny a les 19h, se celebrarà el Cafè Científic “Què ens ha deixat la COVID-19?”, a càrrec del Dr. Manel Cervantes, especialista en Malalties Infeccioses, president del Comitè d’Infeccions i coordinador de la Unitat Funcional Post-COVID del Parc Taulí, i de la Dra. Amàlia Moreno, especialista en Pneumologia i membre de la mateixa Unitat.

Llegeix més...

La Intel·ligència Artificial pot ajudar a detectar el risc de suïcidi, segons un estudi liderat pel Parc Taulí

El treball rebel·la que les dades dels registres mèdics electrònics de rutina constitueixen una oportunitat per elaborar i implementar eines de suport al professional en la decisió clínica mitjançant tècniques d’Intel·ligència Artificial. Almenys el 46% de les persones que es treuen la vida contacten amb l’assistència sanitària primària prèviament, segons un estudi del Parc Taulí publicat a la revista Archives of Suicide Research. La investigació ha analitzat més de 2.100 casos i del gairebé miler de persones que van demanar ajuda, el 33% van morir durant la setmana següent i el 58,5%, al cap d’un mes.

Llegeix més...