El projecte ‘Safety Hug’ desenvolupat pel Parc Taulí i el centre tecnològic Eurecat, escollit pel programa d’acceleració d’empreses emergents The Collider

Equip desenvolupador del ‘Safety Hug’

El projecte consisteix en un arnès sensoritzat per a la gestió de pacients agitats. El 30% dels projectes tecnològics que passen per aquest programa d'acceleració d'startups es converteixen en empresa.

El ‘Safety Hug’, un innovador sistema de gestió de pacients agitats i continguts mecànicament, desenvolupat per professionals del Parc Taulí i el centre tecnològic Eurecat, ha estat escollit a la tercera edició de l'acceleradora d'empreses emergents tecnològiques The Collider, impulsada pel Mobile World Capital Barcelona (MWCapital), que treballarà amb 15 projectes, que se centraran en la gestió intel·ligent de les dades en àmbits com la salut i la mobilitat.

El ‘Safety Hug’ és un arnès sensoritzat que incorpora paràmetres objectius per a la pressa de decisions, amb l’objectiu d’alliberar abans els pacients, augmentant la seva seguretat. Es fa servir en pacients que presenten agitació psicomotriu/intoxicació per evitar auto-heteroagressivitat. El producte actual és un prototip que entrarà en fase d'assaig clínic durant el 2020.

Aquest dispositiu aporta dades fisiològiques del pacient mitjançant un arnès sensoritzat i un dispositiu mòbil per visualitzar les dades. L’objectiu és retirar la subjectivitat en l’abordatge del pacient agitat. L’arnès té un disseny més segur, més eficaç, més ràpid i fàcil de col·locar.

La segona edició de The Collider s'ha saldat amb el llançament de tres noves 'start-ups' al mercat. The Collider és un procés d'acceleració de negocis anual en què es posen en contacte a emprenedors amb investigadors. Cal destacar que el 30% dels projectes d’aquest programa es converteixen en empreses.

Gràcies a un acord entre el Departament d'Empresa i Coneixement i la Mobile World Capital Barcelona (MWC), s’elevaran a 15 els projectes de la propera edició. L'aportació de 240.000 euros que farà la Generalitat permetrà incrementar els equips fins a 15, mentre que la MWC oferirà formació avançada a les Unitats d’Innovació i Transferència dels centres universitaris catalans per potenciar les habilitats emprenedores de l’ecosistema científic i facilitar la creació d'spinoffs.