Les obres de reforma a diferents plantes d’hospitalització del Parc Taulí que es fan coincidint amb els mesos d’estiu segueixen a bon ritme

Aquest juliol s’han iniciat diferents obres de reforma en el marc del pla de millora de l’àrea d’hospitalització, que es va portant a terme cada any a les diferents plantes coincidint amb els mesos d’estiu. Les actuacions d’enguany, que segueixen a bon ritme, són les següents:

5a planta d’hospitalització de l’edifici Taulí


La reforma integral de la 5a planta – destinada principalment a pacients de Cirurgia vascular, Urologia, Nefrologia, Cirurgia maxil·lofacial i Otorinolaringologia – consisteix en la renovació i adaptació de tots els banys, l’emplafonat de les parets dels capçals dels llits, la pintura de sostres i de les altres parets, el canvi de les portes d’entrada a les habitacions i les portes dels banys – per unes altres més grans i, per tant, amb millor accessibilitat – la substitució del sistema d’il·luminació per leds, la renovació d’una part del mobiliari, la millora de la sala d’espera de familiars i la modernització dels controls d’infermeria, entre d’altres. Es fan els banys nous completament amb rentacunyes. Recentment també s’han canviat les finestres de tota la planta.

Igual que es va fer l’any passat a la 6a planta, també es renovaran tots els gasos medicinals i el nou sistema d’avisos a infermeria, amb uns senyals acústics menys estridents, que afavoreixen el silenci a la planta, i amb un circuit que permet generar trucades d’emergència entre els professionals assistencials que estan a l’habitació i els que estan a fora, entre d’altres.

Per tal d’intentar reduir al màxim l’impacte de les obres en l’activitat assistencial d’aquesta planta, que té 48 llits d’hospitalització, les obres es faran en dues fases. Actualment s’està rehabilitant l’ala esquerra de la planta i, posteriorment, es farà la mateixa actuació a l’ala dreta.

3a planta d’hospitalització del VIIè Centenari


En aquesta planta, que acull 41 llits de la la Unitat de Geriatria d’Aguts, es fa l’emplafonat fins a mitja paret de totes les parets de les habitacions i es pinta la resta. També es substitueix el sistema d’il·luminació per leds.

1a planta d’hospitalització edifici Albada


En aquesta planta, que disposa de 38 llits destinats a pacients de Convalescència, es pinten les habitacions (que ja es van emplafonar fins a mitja paret en una actuació anterior) i s’instal·la el nou sistema d’avisos a infermeria.

Tant a aquesta planta com a tota la resta de l’edifici Albada també es canvien els falsos sostres i es substitueix el sistema el sistema d’il·luminació per leds, la qual cosa acabarà tenint una important repercussió en l’estalvi energètic de l’edifici.