Les infermeres estomaterapeutes del Parc Taulí i un pacient protagonitzen “Héroes y Heroínas”, primera exposició itinerant sobre ostomia

Les infermeres estomaterapeutes del Parc Taulí i un pacient protagonitzen “Héroes y Heroínas”, primera exposició itinerant sobre ostomia 1080 608 Actualitat Parc Taulí

Les infermeres del Parc Taulí, M. Carmen Agudo i Carmen del Pino, protagonitzen una de les 14 històries d’aquesta mostra de fotografia. L’exposició s’emmarca dins el projecte ‘HUMANIZACCIÓN’, promoguda per GESTO i Hollister i té com a finalitat donar visibilitat i humanitzar l’atenció sanitària en l’ostomia. L’exposició es podrà visitar fins el proper 24 de febrer al vestíbul de l’edifici Taulí.

Tot i que no hi ha un registre oficial exacte sobre el nombre de persones ostomitzades que viuen a Espanya, es calcula que poden haver-hi més de 70.000 i que augmenta en uns 16.000 nous casos cada any. Encara hi ha diferències significatives en l’atenció sanitària que reben els pacients ostomitzats entre les diferents comunitats autònomes. Catalunya és la que compta amb major nombre de consultes d’ostomies, unes 45 entre centres privats i públics de les 120 que estan reconegudes a nivell nacional.

Aquesta mostra forma part del projecte ‘HUMANIZACCIÓN’, que promouen GESTO, grup integrat per infermers estomaterapeutes d’Espanya, i Hollister, laboratori que desenvolupa, fabrica i comercialitza productes i serveis per a la cura de la salut en ostomia i continència. Les fotografies, realitzades pel reconegut fotògraf Álvaro Laiz, són retrats de 14 persones portadores d’ostomia, acompanyades de les seves històries de superació.

La inauguració de l’exposició ha anat a càrrec del president del Parc Taulí, Modesto Custodio, de la directora executiva de l’Hospital de Sabadell i Albada, Cristina Carod, de la directora d’Infermeria, Carmen Díaz i del gerent d’àrea de Hollister, Vicente Latorre. En el decurs de l’acte, la infermera estomatoreapeuta, Carmen del Pino ha destacat la importància de donar visibilitat a l’ostomia, a les persones portadores d’un estoma i al paper de les infermeres expertes. El testimoni del Ferran, un pacient portador d’un estoma, ha tancat la inauguració d’aquesta exposició.

El Parc Taulí atén cada any una mitjana de 110-130 pacients ostomitzats i es realitza el seguiment de 1.200 pacients.

Què és una ostomia?

L’ostomia és una intervenció quirúrgica que es realitza per crear una comunicació artificial entre una víscera i l’exterior a través de l’abdomen per conduir els fluids corporals, matèria fecal, urinària o secrecions de l’organisme. Pot ser permanent o temporal. En general, es realitza a l’intestí prim, a l’intestí gros i en les vies urinàries.

Què és el Projecte GESTO?

GESTO és un Grup de treball format per tots els Infermers experts en ESTOmaterapia d’Espanya que té com a finalitat millorar la qualitat de vida dels pacients ostomitzats, garantir una atenció integral de persones ostomitzades i els seus cuidadors i potenciar la formació i la investigació científica en estomaterapia en un nivell d’excel·lència. El treball de GESTO se centra en la investigació científica, el foment de la formació,
l’impuls de projectes de valor i el desenvolupament d’accions de comunicació.

Hollister

Hollister, companyia global i independent amb més de 95 anys d’història i present en més de 50 països, desenvolupa, fabrica i comercialitza productes i serveis per a la cura de la salut. Hollister Espanya proporciona solucions en ostomia i continència amb una extensa gamma de productes i serveis de qualitat que ajuden cada dia a les persones a fer que la seva vida sigui més digna i gratificant.

1 comment
  • Imma

    Bon dia, voldria fer arribar un mail a les infermeres Carmen Agudo i Carmen del Pino, és possible? adreça de mail si us plau? Gràcies i slts.
    (Ostomia CN 465807)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.