Obertes les inscripcions a la V Cursa Solidària ‘Sabadell Corre pels Nens’ en benefici dels pacients pediàtrics pal·liatius i crònics complexos

Obertes les inscripcions a la V Cursa Solidària ‘Sabadell Corre pels Nens’ en benefici dels pacients pediàtrics pal·liatius i crònics complexos 1024 576 Actualitat Parc Taulí

Els beneficis de la cursa solidària que se celebrarà el proper 24 de maig i de la gran festa infantil es destinaran a millorar la qualitat de vida dels infants amb malalties cròniques greus i pal·liatius. El Parc Taulí atén una mitjana anual de 50 pacients pediàtrics amb malalties greus o en pal·liació

Sabadell Corre pels Nens i la Corporació Sanitària Parc Taulí, han presentat avui en roda de premsa celebrada al Parc Taulí, la V Cursa Solidària “Sabadell Corre pels Nens” i la gran festa infantil que organitzen conjuntament, amb la participació de l’Ajuntament de Sabadell, i que aquest any tindrà lloc el proper 24 de maig.

En la presentació han participat el president del Parc Taulí, Modesto Custodio, la regidora d’Esports de l’Ajuntament de Sabadell, Laura Reyes, l’organitzador de ‘Sabadell Corre pels Nens’, Toni Valverde, la metgessa responsable de la Unitat del Pacient Crònic Complex i Pal·liatiu Pediàtric del Parc Taulí, Teresa Gili, i la infermera de la mateixa unitat, Gemma Gómez.

Enguany, els beneficis d’aquesta gran festa de la solidaritat a Sabadell aniran destinats a la millora de la qualitat de vida dels pacients pediàtrics que pateixen una malaltia crònica greu i els que reben atenció pal·liativa atesos per l’equip de professionals de la unitat especialitzada en pacient complex i pal·liatiu del Parc Taulí. En la darrera edició d’aquest esdeveniment es van inscriure 5.200 participants i es van recaptar més de 31.400 euros per a un projecte de fibrosi quística. És de destacar que les quatre edicions d’aquesta cursa solidària s’han recaptat més de 120.000€ destinats a projectes solidaris.

 V Cursa Solidària ‘Sabadell Corres pels Nens’

En la presentació avui de la V edició de la cursa, el president de la CSPT, Modesto Custodio, ha agraït als organitzadors, col·laboradors i entitats ciutadanes el seu esforç en portar a terme aquesta iniciativa solidària, i ha ha remarcat “la qualitat assistencial del Servei de Pediatria, amb 17 especialitats, i capdavanter en l’atenció a les malalties minoritàries”. Custodio ha destacat que el servei que forma part de la xarxa d’expertesa clínica dedicada a l’atenció a les malalties cognitivoconductuals de base genètica en l’edat pediàtrica i que ara “aspirem a ser centre de referència, conjuntament amb els hospitals de Sant Joan de Déu i la Vall d’Hebron, en les cures pal·liatives infantils”. Anualment, el Parc Taulí atén una mitjana de 50 infants amb malalties greus o en pal·liació.

Per la seva banda, l’organitzador de la cursa, Toni Valverde, ha manifestat que “és un privilegi poder continuar amb aquest projecte que en tres de les seves edicions ha batut rècords d’inscripcions”. Valverde ha fet una crida a la participació a totes les iniciatives ciutadanes que vulguin col·laborar en aconseguir un nou rècord d’inscrits i de recaptació per al projecte beneficiari. “La cursa se celebrarà el 24 de maig, a les 10 del matí al Parc Taulí i com en edicions anteriors, hi haurà una gran festa infantil i familiar amb tota mena d’activitats” ha conclòs Valverde.

La cloenda de l’acte ha anat a càrrec de la regidora d’Esports de l’Ajuntament de Sabadell, Laura Reyes que destacat que “curses com les que presentem avui fan que la ciutat s’impliqui en aquest projecte i que els ciutadans puguin gaudir dels valors que fomenta l’esport”

Unitat del Pacient Crònic Complex i Pal·liatiu Pediàtric del Parc Taulí

La doctora Teresa Gili ha presentat la Unitat del Pacient Crònic Complex i Pal·liatiu Pediàtric del Parc Taulí formada per professionals d’Infermeria, treball social, psicologia i pediatria que atenen nens amb malalties cròniques complexes i atenció pal·liativa. Gili ha diferenciat els dos tipus de pacients que s’atenen a la unitat, destacant que “atenem malalties complexes que no són pal·liatives, són infants que necessiten mètodes de suport vital, però que són malalties que es poden estabilitzar o remetre i el nen podria ser donat d’alta”. Es tracta de pacients amb altes necessitats de tractaments, dins i fora de l’hospital que necessiten molta ajuda i mètodes de suport vital.

Una altra part dels pacients que s’atenen a la unitat és el pacient pal·liatiu. “és aquell nen que malauradament té una malaltia incurable, molt greu, que sabem que no es pot curar i com que no podem oferir tractament curatiu sí que podem oferir tractament pal·liatiu. Són nens amb molta vulnerabilitat i molt fràgils. Fem un acompanyament físic i psicosocial i un acompanyament al dol d’aquestes famílies quan arriba el moment del traspàs”, ha explicat Gili.

La infermera de la unitat, Gemma Gómez, ha destacat el suport integral que ofereixen a les famílies. “Intentem fer la màxima assistència a domicili a les famílies per evitar-li desplaçaments a l’hospital. Gràcies a la Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia comptem amb un psicòleg i un treballador social que es desplacen als domicilis”.

Inscripcions en línia

Enllaç al web de Rock The Sport

Inscripcions presencials

Sport Ronda, Club Malibú Esportiu, Intersport Paddock Sabadell, Unió Excursionista de Sabadell, Can Llobateras, Rundi, Lliberia Yoli, Colorins Escola Bressol i Colors &Kids School.

Nota de premsa

Format PDF

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.